DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc egy dolgon változtatni fog mostantól

A Ferrari fiatal F1-es pilótája úgy érzi, hogy sok dolgot nem csinálhatott volna másképp Szingapúrban, de egyet igen, erre pedig oda is fog figyelni a soron következő futamokon.

Természetesen továbbra is téma, hogy a Ferrarinál hogyan került Sebastian Vettel mögé Charles Leclerc Szingapúrban és a fiatal monacói elmondta, hogy a továbbiakban több információt fog kérni arról, hogy mi történik körülötte a versenyen - a csapattal előre megbeszélteket maximálisan betartotta, mégis elvették tőle a győzelmet, úgyhogy valamin változtatnia kell.

"Az elévágás nem volt előre betervezve és erről fogunk beszélni, hogy miért nem tárgyaltuk meg a dolgot a futam előtt. Nem hiszem, hogy sok dolgot másképp, vagy jobban csinálhattam volna, egyedül valószínűleg azt, hogy több információt fogok majd kérni a körülöttem lévők stratégiájáról" - idézi Leclerc szavait az Autosport.

expl



"Ugyanis nem voltam tisztában azzal, hogy Seb előbb ki fog menni a bokszba, így nem tudom, hogy jobban kellett volna-e nyomnom az első etap során. Nem tudom, de úgyis van egy csomó adatunk, ki fogom elemezni" - tette hozzá a monacói és a fő kérdés valóban az, hogy a Ferrari miért nem szólt neki Vettel bokszkiállásáról, hiszen egy kicsit jobb utolsó körrel még így Leclerc jöhetett volna vissza az élre.

"Addigra a gumik természetesen már eléggé elkoptak, de korábban azért mentünk ennyire lassan, hogy a többiek ne tudjanak kiállni a bokszba. Ekkor sokkal jobb munkát is végezhettem volna, de tartottam magam a tervhez és szerintem ez az, amivel sikerült megszereznünk a kettős győzelmet" - magyarázta.

Azt is hozzátette azonban, hogy a futam után már kicsit másképp látja a dolgokat, mint ott, a csata hevében, de így is szüksége van a teljes magyarázatra annak megértéséhez, hogy miért döntött így a csapata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: