DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Mi nem jutunk Hamiltonék sorsára

Max Verstappen és édesapja hasonló szakmai helyzetben van, mint tíz éve Lewis Hamilton, akinek nézeteltérések miatt megromlott a kapcsolata saját apjával. Idősebb Verstappen ezt mindenképp elkerülné.

Max Verstappen fiatal kora ellenére stabilan a Formula-1 élmezőnyébe tartozik, és ebben nagy szerepe volt apjának, Josnak, aki mai napig rendszeresen elkíséri fiát a versenyekre. Hasonló szakmai-atyai kapcsolatot ápol fiával, mint az előző évtizedben Anthony Hamilton, Lewis édesapja. Utóbbi párosnak az F1 stresszes világában idővel olyan rossz lett a kapcsolata, hogy a pilóta végül profi menedzsert kerített maga mellé. Jos Verstappen úgy gondolja, vele és fiával nem fog megtörténni ugyanez.

 jos-maxverstappen-20191



"Szerintem nem fogunk odáig jutni, hogy ezt tegye, mivel én tényleg hagyom, hogy a saját dolgait csinálja. A fülem viszont mindig hallgat. Emellett nem is csak azért vagyok vele, hogy kritizáljam, azt is el szoktam neki mondani, ami pozitív" - nyilatkozta az F1 Beyond The Grid műsorában az egykori autóversenyző.

Jos Verstappen szerint az is nagy szerepet játszik kapcsolatuk stabilitásában, hogy teljesen nyíltak egymással. Emellett a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko is szívélyesebben látja az apát a csapat bokszában akkor, ha Max jól teljesít.

"Sosincs problémánk, és ez részben annak is köszönhető, hogy egyenesek vagyunk. Kimondjuk, amit gondolunk. Helmut [Marko] és közöttünk sincs soha gond. Vele akkor könnyebb az élet, ha a pilóta jól teljesít."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: