DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto szerint kiváló a Ferrari hozzáállása

A Ferrari F1-es csapatvezetőjének sosem egyszerű az élete, az év elején előléptetett Mattia Binottóra pedig mostanában különösen nagy nyomás nehezedett. A csapatszellem az, ami támogatta őt a bajban.

Az ferrari-win-monza1olasz-svájci szakember év elején váltotta Maurizio Arrivabenét a Ferrari vezetőülésében. Egy nehéz szezon elején vette át az irányítást a Formula-1-es csapatnál, az idei autó ugyanis a vártnál jóval gyengébben kezdte az évet. A nagy rivális Mercedes az első tíz futamból kilencet megnyert, ami különösen nagy nyomást helyezett az egyébként sem egyszerű helyzetben lévő Binottóra, aki visszatekintve a csapatszellemet emlegette, mint segítséget a bajban.



 

„Azt mondanám, hogy a vártnál élvezhetőbben alakult, nem volt olyan nehéz" - nyilatkozta a Formula1.com-nak az első hónapjairól, amelyeket csapatvezetőként töltött. "Ennek szerintem az az oka, hogy nagyszerű a csapat, nagyszerű a hozzáállás, ez pedig a csapatvezetőnek is ad egy löketet. Aztán persze ott van a tifosi is."

A Ferrari a szezon első felében kétszer, Bahreinben és Kanadában is közel került a futamgyőzelemhez, ám egy technikai hiba és egy büntetés mindkét esetben elvette a csapattól az ünneplésre való lehetőséget. Végül egészen a tizenharmadik futamig kellett várniuk a sikerre.

„A szezon első fele nehéz volt, és az ilyet kezelni sosem egyszerű. Ez érvényes a szurkolókra, a médiára és a csapatra is. Az viszont erősebbé tesz minket, hogy tudjuk, képesek voltunk átvészelni azt az időszakot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: