DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari még számít futamgyőzelemre

Mattia Binotto csapatvezető az első félévhez hasonló "jó" teljesítményt vár a Ferraritól a szezon hátralévő részében, pedig nincs előttük több olyan pálya, mint Spa vagy Monza.

A Formula-1 2019-es szezonjának féltávjáig a Ferrari volt a topcsapatok közül az egyetlen, amely az elszalasztott lehetőségek miatt nem szerzett futamgyőzelmet. Ez a helyzet szeptember elején gyorsan megváltozott, a maranellóiak Charles Leclerc-nek köszönhetően egymás után kétszer is a dobogó tetejére állhattak. A gyors pilóta mellett ebben erősen közrejátszott a két helyszín, Spa és Monza egyedi, nagy végsebességet igénylő jellemzője, amely kidomborította az SF90 legnagyobb erősségét, a motorerejét.

 leclerc-monza-action-2019



Annak ellenére, hogy a szezon hátralévő részében a fentiekhez hasonló pályák nem várnak a mezőnyre, Mattia Binotto csapatfőnök arra számít, lesz még a csapat futamgyőztes pozícióban. "Fontos, hogy az első félévvel ellentétben most semmilyen lehetőséget ne szalasszunk el. Nagyon boldoggá tesz minket, hogy az utóbbi két versenyen kamatoztatni tudtuk az erősségeinket. Hogy mi vár ránk a következő néhány fordulón? Szerintem ugyanolyan jók lehetünk, mint az első félévben. Lesznek olyan erős futamaink, mint amilyen a Német, a Kanadai és a Bahreini Nagydíj volt, és lesznek olyanok is, amelyeken az autó gyengeségei miatt nem lesz esélyünk a győzelemre."

Az F1 következő hétvégéjén Szigapúr utcáit látogatja meg, amely helyszín merőben eltér a fent említett pályáktól. Itt a nagy végsebesség helyett a mechanikai tapadás, a leszorítóerő és a gyorsulás kapnak szerepet. Arra a kérdésre, hogy a csapat készül-e fejlesztésekkel az utcai pályára, Binotto nem adott egyértelmű választ. "Maranellóban azon dolgozunk, hogy megnöveljük a leszorítóerőt. Talán néhány elem érkezik" - idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: