DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Steinert kicsinálják a Haas problémái

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke saját elmondása szerint nehezen viseli a csapat tavalyinál jóval gyengébb teljesítményét. De legalább már értik a problémákat, kérdés viszont, hogy idén meg is sikerül-e oldani őket.

Azok után, hogy tavaly a Haas a szezon egyik legkellemesebb meglepetése volt és ötödik legjobb konstruktőr tudott lenni, idén az amerikai istálló mindössze kilencedik a pontversenyben, ráadásul többször reménytelenül könnyűnek találtattak a mezőnyhöz képest. Günther Steiner csapatfőnököt például eléggé megérintik ezek a problémák, és nehezen viseli őket. Ott van például a gumikezelés.

„Ez jelenleg a legnagyobb problémánk” - ismeri el a Motorsport.com kérdésére. „Próbáljuk a lehető leghamarabb megoldani, meglátjuk, sikerül-e. Úgy gondolom, értjük már, mi a baj, a kérdés, hogy idén meg lehet-e még oldani. De ilyen a motorsport, néha kicsinál. Mindenki tudja, mit szeretnék a versenyeken, ez most eléggé más.”

00119019_057



Steinert a legjobban az zavarja, hogy néha egyébként kifejezetten jók az edzéseken és az időmérőn. Aztán... „Feltesszük az új gumit, az működik két körig, aztán visszaesik a hőmérséklete, és meg is vagyunk. Itt mindig pengeélen táncolunk, ha egyvalami nem működik, az könnyen mindent tönkretehet. Szóval valami vagy működik, vagy nem.”

Egy dolognak örül azért a csapatfőnök: az Ausztráliában használt autóverzió újbóli elővétele sok mindenre rámutatott. Például arra, hogy nem (csak) a gumikkal van a baj. „Két-három verseny óta legalább tudjuk, hányadán állunk. Az, hogy visszaváltottunk a Melbourne-i verzióra, segített nagyon sok dolgot megértenünk, de ez is volt vele a cél. Az ausztrál verzió egyébként pont annyira jó, mint a mostani, ez pedig egyetlen dolgot jelent: hogy semmit nem fejlődtünk. Itt tartunk most, és itt tartottunk Melbourne-ben is. Ami oda jó volt, itt már nem működik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: