DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc üzent a kritikusainak

A Ferrari fiatal F1-es futamgyőztese szerint talán jobban készen állt erre a feladatra, mint ahogy azt egyesek gondolták, bár megértette, hogy miért kapott kritikákat tavaly.

Egymás után két győzelemmel kezdte a nyári szünet után időszakot Charles Leclerc, a Ferrari fiatal monacói pilótája egy héten belül tudott pole-t szerezni és futamot nyerni Spában, majd Monzában is. Ugyan sokak szerint ezzel még nagyobb nyomást helyezett Sebastian Vettelre, de saját magáról éppen ledobott egy jókora adagot.

"Nem volt könnyű a szezon első része, elkövettem néhány hibát, de ez nem kifogás. Nagyon sokat fejlődtem és értem az idény kezdete óta. Megértettem a kritikákat tavaly, túl fiatal voltam, ez még csak a második szezonom az F1-ben és korai lépés a Ferrari, ez biztos, de csak köszönetet mondhatok a Ferrarinak azért, mert hittek bennem" - idézi Leclerc szavait a crash.net.

deria



"Sok adatuk volt, amit elemeztek, de nem volt ez egy könnyű döntés. Összességében örülök annak, hogy ilyen eredményeket tudok szállítani, ami azt mutatja, hogy talán jobban készen álltam erre, mint ahogy azt egyes emberek gondolták" - tette hozzá a fiatal ferraris. Leclerc egyébként ezzel már a pontszámokat tekintve is megelőzte Vettelt az idei bajnokságban, gyakorlatilag mindenben előtte jár.

Spában még nem tört ki belőle az igazi öröm, hiszen akkor vesztette el Anthonie Hubert-t, Monzában viszont nem rejtette véka alá, hogy mennyire megkönnyebbült, amikor meglátta a kockás zászlót. "Nem is tudom, hogy hogyan kell ezt mondani angolul. Szabadság? Többé-kevésbé az. Ez az 53 kör sokkal hosszabbnak tűnt és komoly nyomást éreztem magam mögött, szóval persze, amikor átmentem a célvonalon, elöntött a színtiszta öröm."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: