DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

AFM szeptember: Csapatcsere

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, benne a Red Bull legújabb bevállalós pilótacseréjének elemzésével: vajon Alexander Albon korai előléptetésével is olyan jót húztak, mint pár éve Max Verstappennel?

Ugyan a nyári szünetre még úgy engedte el Pierre Gaslyt a Red Bull, hogy az év végéig biztosan megkapja a bizalmat, alig egy héttel később robbant a bomba: azonnali hatállyal lefokozzák a pilótát, visszaküldik a Toro Rossóhoz, a helyére pedig az újonc Alexander Albont léptetik elő. Miért telt be a pohár, van-e még visszaút a francia számára, elvárható-e Albontól, hogy legyőzze Verstappent és miért nem az újonc thaiföldinél jóval tapasztaltabb Danyiil Kvjatnak adták meg a második esélyt? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az AFM címlapsztorija.

A lap erre a hónapra egy egészen rendhagyó, emberközeli interjúval készült, amelyben a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer mesél a Formula-1-ig vezető nem mindennapi útjáról. Szemlak egy kis falu Romániában, a magyar határ közelében, Aradtól 25 kilométerre: hihetetlen, de innen származik Szafnauer, aki családjával a ’70-es években Ceausescu és a kommunizmus rémtettei elől indult világgá, hogy aztán az autósport legelitebb kategóriájában kössön ki. Az 55 esztendős szakember életének erről a ritkán tárgyalt időszakáról beszélt a Hungaroringen.

További témák a lapból:

- Interjú Lewis Hamilton apjával, Anthonyval

- A Red Bull boszorkánykonyhájában jártunk

- Belga Nagydíj versenyriport

- Az izgalom rovására mehet a túl sok információ?

- Akik Gasly sorsára jutottak: Élcsapatból száműzve

- Bereznay Dániel, az Alfa Romeo e-sportolója

- Tragédia Spában: Anthoine Hubert-re emlékezünk

- Bajnokesélyes a mikrofonnál: Michelisz Norbert

- Interjú Simon Pagenaud-val, az Indy 500 győztesével

- WRC: Két élversenyző, akiknek ideje lenne búcsúzni

- MotoGP: Zátonyra futott Zarco karrierje?

- Nincs ellenszer Vincze Ferenc ellen a rali-ob-n

- Drako GTE: Ezer lóerős küzdelmek

- Citroen C4 AirCross: Loeb nyomában 

- Egy lány – egy autó: Krisztina és a Formula BMW

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: