DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado: Egyszer majdnem ferraris lettem

A Williams és a Lotus egykori pilótája azt állítja, 2013-ban egészen közel került ahhoz, hogy a Ferrari leigazolja őt, az "akkori idők Verstappenjét". A nagy átigazolás tudjuk, végül nem történt meg.

Érdekes információkat osztott meg a korábbi évek megosztó alakja, a Formula-1 2011 és 2015 között aktív versenyzője, Pastor Maldonado. A venezuelai azt állította az F1 Beyond the Grid című beszélgetős műsorában, hogy 2013-ban a Ferrarival is tárgyalt, és nem sokon múlott, hogy nyélbe üsse az üzletet az olaszokkal.

maldonado-portre-2015



"Én voltam az egyetlen, az új srác az F1-ben. Mint mostanában Verstappen, vagy Robert Kubica a maga idejében. Az emberek örömmel jöttek és beszélgettek velem. Egy ponton nagyon közel kerültem a Ferrarihoz, már arra számítottam, hogy váltok. Az volt az én időm, akkor kaptam egy második lehetőséget, hogy ne kelljen minden nap bizonyítanom" - idézte fel emlékeit a dél-amerikai, aki szerint az tett be a törekvésének, hogy a csapat éléről Stefano Domenicali és Luca di Montezemolo is távozott.

"Annyi volt a kapcsolatainknak és a kommunikációnak, ezért másra koncentráltunk. Maranellóban sosem voltam, de pályán többször is volt megbeszélésünk. Domenicalival és di Montezemolóval is találkoztam."

Maldonado mindössze 23 futamot tudott maga mögött, amikor második F1-es szezonjában, 2012-ben versenyt nyert a Williams-Renault-val. A következő szezonra csúnyán összerúgta a port a csapattal, és év végén a Lotushoz igazolt, de a náluk töltött két szezon alatt egyszer sem sikerült megismételnie az első sikert. 2015 végén visszavonult a sporttól. Bár hozzátette, hogy boldogan tekint vissza karrierjének ezen szakaszára, szavaiból érezhető a beteljesületlenség érzése.

"Még ma is van, amikor látom az F1-es pilótákat, és azt mondom, hogy 'Jesszus, ettől én is jobbat tudok'. De talán az én időm már lejárt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: