DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel sokallja a versenyek számát, 16-ot akar

A Ferrari német pilótája jelentősen megritkítaná az F1 aktuális versenynaptárát, így csökkentené a csapatokon a terhet, és több szabadidőt adna a pilótáknak. 2003-as időszakhoz térne vissza.

A Formula-1 az utóbbi időszakban egyre több és több futamot sűrít bele egy naptári évbe. A tavalyi szezonra 20-ról 21-re bővült a versenyek száma, jövőre pedig még tovább feszítik a határokat, és 22-t fognak megrendezni. Ez a csapatok számára kész logisztikai horrort jelent, ezért Sebastian Vettel szembemenne az aktuális trenddel, és jelentősen csökkentené a fordulók számát.

 ferrari-teszt-barcelona-1



"Versenyzőként szerencsések vagyunk. Rendben, több a verseny, de ez inkább a csapatoknak és a szerelőknek stresszes. Ez egy nagy cirkusz, mindent előre le kell szervezni, és ez még az eddigieknél is nehezebb lesz a srácoknak. De nem én irányítok, és gondolom abból van a pénz, hogy több futamot rendeznek. Én személy szerint visszatérnék a 16 futamos naptárhoz. Én ezen nőttem fel, ez egy jó szám. Talán így a versenyzőknek is több idejük lenne más dolgokat csinálni" - idézte a németet a GPToday.

16 futamos versenynaptár utoljára pont 16 éve, 2003-ban volt az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: