DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Készen állok egy vb-harcra

A Ferrari fiatal F1-es pilótája friss futamgyőztesként fergeteges fogadtatásra számít Monzában - úgy érzi, hogy változtatott, ezért volt jobb Vettelnél az időmérőkön és Spában a versenyen is.

Egyre magabiztosabbá válik Charles Leclerc, aki ugyan még csak a második szezonját tölti a Formula-1-ben, de a döcögősebb rajt óta gyakorlatilag lenyomja csapaton belül a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt. Leclerc az, aki megszerezte a Ferrari idei első győzelmét, ő szerzett már három pole-t, míg Vettel csak egyet és az utóbbi hat időmérő mindegyikén megverte Vettelt, amellyel már ő vezet a kvalifikációs csatában. A megszerzett pontokat tekintve még hátrányban van, de ha így folytatja, nem sokáig...

"Szerintem az utóbbi hat versenyhétvégén jobb formában voltam az időmérőkön. Változtattam egy kicsit a hozzáállásomon. A futam egy másik történet, az előző kettőn szenvedtem egy kicsit, de itt is változtattam és úgy tűnik, hogy ez kifizetődött Spában. Úgy érzem, hogy készen állok arra, hogy világbajnoki címekért harcoljak, az autó és a csapat adott hozzá" - idézi Leclerc szavait az Autosport.

win_1



"Nyilván van még teendőnk, mert szenvedünk a Mercedeshez képest, de én a magam részemről úgy érzem, hogy készen állok, bár persze nekem is sokat kell még tanulnom. Mindig késznek kell magunkat érezni, különben nem lehetnék abban az ülésben, amiben most vagyok" - tette hozzá a nagy formában lévő monacói.

"Tavaly, amikor Monzába jöttem, az volt életem egyik legjobb élménye. Tavaly akkora támogatást kaptam úgy, hogy nem is voltam a Ferrari pilótája, hogy el sem tudom képzelni a mostanit. Éppen most nyertem meg az első futamomat, szóval biztos, hogy jó fogadtatásban lesz részem. Tavaly is az volt, de valószínűleg most még inkább az lesz: egyrészt mert a Ferrari pilótája vagyok, másrészt mert éppen most nyertem futamot. Alig várom már, hogy megérkezzek Olaszországba."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: