DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jóval régebbi motorokat használt hétvégén a Red Bull

Hiába kapott büntetést Alex Albon, mégsem használhatta az új Honda-erőforrást a Belga Nagydíjon, sőt, egy még régebbit tettek vissza neki, ahogy Max Verstappennek is.

A Honda a spái hétvégén mutatta be vadonatúj, Spec 4 névre hallgató motorját, amelyet a Toro Rossónál Danyiil Kvjat, a Red Bullnál pedig a frissen előléptetett Alex Albon kapott meg, rajtbüntetés árán. Albon azonban végül mégsem ezt használta a futamon: Christian Horner csapatfőnök a futam után vallotta be, hogy Albon a Spec 2 motort kapta meg.

Hogy miért? Azt egyelőre pontosan nem tudni. Az Autosport arról számolt be, hogy végül nemcsak Albon, de Max Verstappen is a Spec 2-t használta annak ellenére, hogy már futamok óta a Spec 3 volt érvényben - egész pontosan Franciaországban mutatta ezt be a Honda, a Red Bull pedig éppen azóta talált magára.

honda_10



A Honda részéről Toyoharu Tanabe annyit mondott, hogy a Spec 4 úgy működött, ahogy várták, nincs semmi baj vele, egyszerűen csak menedzselik a kilométerszámokat a motorok között. Verstappen Spec 3-as motorjával voltak gondok a hétvége korábbi szakaszában, Horner pedig ezzel kapcsolatban annyit elárult, hogy az utóbbi futamokon túl agresszív módokban használták az erőforrást, hiszen a győzelmekért harcoltak.

Valószínűleg ezért kapta meg ő is a korábbi Spec 2-es verziót - az viszont érdekes, hogy Danyiil Kvjat Toro Rossójában bent maradt a Spec 4...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: