DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Néhányan nem vesznek minket komolyan

A brit világbajnok Anthoine Hubert halálesete után hívta fel a figyelmet arra, hogy még a sportban dolgozók közül sem tartja mindenki veszélyesnek a versenyzést.

Az autósport világa szombat este egy 22 éves pilótát gyászol. Anthoine Hubert a Formula-2 futamán szenvedett el halálos balesetet, amely azt bizonyítja, az autóversenyzés 2019-ben is veszélyes sportág. Hiába a biztonságtechnikai fejlettség, hiába az FIA számtalan előírása, a száguldás mindig kockázattal jár. Ezzel kapcsolatban hozott fel egy problémát Lewis Hamilton, aki szerint az emberek egy része nem gondol bele, milyen veszélyeknek vannak kitéve a versenyzők.

 hamilton-portre-20191



"Ha bármelyik szurkoló is azt gondolja, hogy ez a sportág biztonságos, az nagyot téved. Minden egyes pilóta az életét kockáztatja, amikor a pályára hajt, és ezt nem veszik elég komolyan az emberek. Sem a szurkolók, sem a benne dolgozók. Az én szememben Anthoine egy hős, amiért álmaiért az életét kockáztatta. Annyira szomorú vagyok a történtek miatt. Emeljük fel, és emlékezzünk rá. Nyugodj békében, testvér" - idézte a britet a Racefans a halálesetet követően.

Hamilton a közösségi médiában is elbúcsúzott versenyzőtársától. "Isten nyugosztalja a lelked, Anthoine. Imádkozom érted és a családodért" - írta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: