DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Technológiai korlátokba ütközött a Mercedes

Fejlődni nem lehet a végtelenségig, ez érződik a címvédő F1-es csapatnál. Legfrissebb motorfejlesztésük csak minimális teljesítménynövekedést jelent, de akkor miért vetették be Belgiumban?

Idei harmadik motorfejlesztési csomagját vitte pályára a Mercedes Formula-1-es csapata Belgiumban, de úgy tűnik, drasztikus gyorsulástól nem kell tartaniuk a rivális csapatoknak. Lewis Hamilton elmondása szerint a friss erőforrás teljesítménye alig növekedett az előzőhöz képest. Lehet, hogy technológiai határokat ért el a Mercedes?

 mercedes-detail-20191



„Szinte olyan, mint a második verzió, nem sok valódi fejlődés történt" - idézte a Racefans Hamilton szavait a fejlesztésről. "Motorfronton folyamatosan mi álltunk az élen, voltak olyan évek, amikor megállás nélkül erősödtünk és erősödtünk, és pont emiatt nem könnyű az élen maradnunk. Fejlesztések szempontjából ez egy kicsit nehezebb év” - vázolta az ötszörös világbajnok.

Valamilyen oka mégis volt egy új verzió bevetésének. „A megbízhatóságunk nagyszerű. A legutóbbi futamot az idei első motorommal csináltam végig, ami nagyszerűen teljesített a versenyen. Ezek most apróbb, talán fél tizedmásodpercnyi lépések. A megbízhatóságunk az, ami jobban fejlődik, és a hatékonyság még, amire nagy fgyelmet fordítottunk. Azt hiszem, a hatékonyság a kulcs” - fedte fel a brit az apró titkot. 

Ezek alapján a Mercedes a plusz lóerők hajszolása helyett áthelyezte a figyelmet az erőforrás surlódásából és egyéb tényezőkből fakadó veszteségeinek enyhítésére, valamint az akkumulátorban és az üzemanyagban rejlő energiák minél jobb felhasználására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: