DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kiderítettük, Ocon nem kölcsönbe megy a Renault-hoz

Esteban Ocon Renault-szerződése felvet bizonyos kérdéseket a pilóta és a Mercedes kapcsolatára vonatkozóan – a formula.hu ezekre kereste a választ Spa-Francorchamps-ban.

00119017_785



Arról, hogy Ocon a Renault-hoz igazolhat, már hetek óta lehetett különféle pletykákat hallani: csütörtökön végre megtörtént a bejelentés, ami jórészt annak is köszönhető, hogy a Mercedes úgy döntött, megtartják 2020-ra is Valtteri Bottast, akinek a helyén juthatott volna szerep a csillagosok által patronált franciának. Merthogy Ocon Mercedes-pilóta, az évad végéig legalábbis biztosan az marad…

„Esteban a Mercedes kötelékében marad az idény végéig, ahol továbbra is végzi megszokott munkáját a szimulátorban. 2020-tól csatlakozik a Renault-hoz” – tájékoztatták a formula.hu-t a Mercedes illetékesei.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mi lesz Ocon és a Mercedes kapcsolatával azután, hogy a francia pilóta átül a francia autóba. Marad kötődése a Mercedeshez vagy megszűnik minden kapcsolata a csillagos alakulattal? 

„Az a kijelentés, hogy kölcsönben kerül a Renault-hoz, semmiképp nem helytálló” – mondták a Mercedesnél érdeklődésünkre. „A Renault-hoz igazolt, és a Renault versenyzője lesz erre az időszakra. Mint azt Toto Wolff is több ízben hangsúlyozta az utóbbi időben, ez csakis így tud működni: ha átigazolsz egy másik csapathoz, akkor az ő versenyzőjük vagy!”

Ocon és az útját régóta egyengető Wolff egyébként szombat délután, a Belga Nagydíj időmérő edzését követően egy sajtótájékoztatót is tartanak, ahol további kérdésekre is választ adnak majd a francia versenyző átigazolásával kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: