DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hivatalos: Bottas marad a Mercedesnél

A Mercedes ma hivatalosan is bejelentette, hogy Valtteri Bottast választotta Lewis Hamilton mellé 2020-ra, a finn pilóta marad a következő szezonban is a csapat F1-es pilótája.

Az utóbbi napokban már lehetett ilyen híreket hallani, csütörtökön délben pedig egy hivatalos közleményben a Mercedes be is jelentette, hogy továbbra is Valtteri Bottas lesz Lewis Hamilton csapattársa, nem cserélik le a finn pilótát a fiatal Esteban Oconra. A bejelentés szerint lehívták a 2020-as opciót, egyelőre tehát egy évről van szó.

"Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a csapat része lehetek a negyedik évre is és szeretnék köszönetet mondani a csapat minden tagjának, valamint a Mercedes vezetőségének azért, hogy bízik és hisz bennem. A teljesítményem évről évre jobb lett és így jó kezdeni a 2019-es szezon második felét" - nyilatkozta Bottas.

bo



 

"Összességében a célom az, hogy Formula-1-es világbajnok legyek és hiszem, hogy papíron, illetve a csapattal való tapasztalatom alapján a Mercedes a legjobb opció arra, hogy ezt elérjem 2020-ban. Van még ebből a szezonból hátra kilenc futam, mindegyiken szeretnék fejlődni. Most pedig minden gondolatom Spa körül forog már, hogy erősen teljesítsünk a hétvégén" - tette hozzá.

"2019-re azt tűztük ki célul Valtteri számára, hogy még erősebb legyen, mint a 2018-as szezon első felében - ő pedig elérte ezt néhány nagyon impresszív teljesítménnyel" - mondta a döntésről Toto Wolff, a Mercedes vezére. "Habár ez a legsikeresebb félszezonja, továbbra is többre éhes és nagyon szeretne tovább fejlődni. Az együtt elért eredményeink nem véletlenek: nélkülözhetetlen része volt a sikereinknek az elmúlt két szezonban, példásan dolgozott együtt Lewisszal és megmutatta, hogy milyen erős a karaktere akkor, amikor reagálnia kellett a gondokra."

Wolff azt is hozzátette, hogy Bottas "legalább" egy évig marad még a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: