DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Exkluzív fotóriport: Albon első napja a Red Bullnál

A Belga Nagydíj csütörtöki sajtónapja volt az első munkanap a Red Bull Racingnél Alexander Albon számára, akit a nyári szünetben léptettek fel a nagycsapathoz a Toro Rossótól. Ollé Iván, a formula.hu fotósa a nap folyamán árnyékként követte a thai pilótát: mutatjuk a legérdekesebb pillanatait Spa-Francorchamps-ból!

Albon01

Jól áll az új uniformis! Albon – teljes nevén Alexander Albon Ansusinha – az évad korábbi szakaszában harmatos teljesítményt nyújtó Pierre Gaslyt váltotta fel az energiaitalos alakulat nagyobbik csapatánál. Az előző futamok alkalmával gyakran hallhattuk a pilótaügyek felelősétől, Helmut Markotól: „Albon az év szenzációja!”


 

Albon02

Albon helyzete annak fényében is tündérmese, hogy egy éve már teljesen letett arról, hogy valaha is F1-es pilóta lehet. A Red Bull korábban menesztette a tehetséggondozó programjából, ráadásul már aláírt szerződése volt az egyik Formula-E csapattal: Marko onnan halászta vissza egy váratlan húzással.


Albon03

Útban az FIA hivatalos sajtótájékoztatójára. A világsajtó - elsősorban a brit média - alaposan megbombázta kérdésekkel az egyébként is komoly kihívás előtt álló pilótát. Hogyan vette az akadályt? Példásan!


Albon04

Együtt az új csapattárssal, Verstappennel, most még nevetgélve... A holland a legfényesebb csillag a Red Bull-univerzum egén, így Albonnak biztosan nem lesz könnyű dolga. Pusmogják, hogy Gasly is abba bukott bele, hogy képtelen volt érvényesülni a németalföldi mellett.


Albon05

„Maxszel kapcsolatban, igen, mellette kell bizonyítanom, de csak magamra összpontosítok. Nem foglalkozom vele túl sokat jelen pillanatban. Tudom, hogy tapasztalatlanként érkezem és tudom azt is, hogy ezzel a csapat is tisztában van. Lépésről lépésre kell haladnom!”


Albon06

A sajtótájékoztató előtt a garázsban járt, ahol sok apró, de annál fontosabb tennivaló várt Albonra. Talán egyetlen mondatot sem ismételtek el annyiszor a paddockban a nap folyamán, mint azt, hogy „év közben csapatot váltani egyáltalán nem könnyű…”


Albon07

Amikor kiszúrták, hogy megérkezett a garázsba, a fotósok kicsalogatták egy pózolás erejéig. El is durrantott egy gigantikus mosoly. Albont az eddigiekben egy rendkívül visszafogott, udvarias fiatal fickónak ismertük meg. Vajon milyen hatást gyakorol majd rá, hogy mostantól egy topcsapatban kell bizonyítania?


Albon08

„Hogy mi? Be kell ülnöm? Oké!” A Toro Rossóba könnyebben pattant be. A Red Bullba első próbálkozásra óvatosan kászálódott be.


Albon09

Koncentráció és kormánymozdulat – most még felbakolva…


Albon10

Letudva az első cockpitpróba: az ülés, a kormány és minden más is rendben!


Albon11

Ismerkedés az új munkatársakkal


Albon12

A hangulat máris remek


Albon13

„Holnap jövök, és akkor már száguldozunk is!”
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: