DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Elkészült a 2020-as előzetes versenynaptár

Megszületett a 2020-as F1-es versenynaptár tervezete, melyben már csak egy dolog tűnik bizonytalannak, mindamellett, hogy hivatalos jóváhagyásra vár még az előzetes versenynaptár.

Rekordhosszúságú, 22 futamot felölelő szezon elé nézünk 2020-ban, amennyiben az Olasz Nagydíj szervezői és az F1-es nagyfőnökök aláírják a szerződéshosszabbítást a monzai pályával.

2020. március 15-én rendezik a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj futamát, mellyel kezdetét veszi a valaha volt leghosszabb F1-es világbajnokság, mely november 29-én fog véget érni Abu Dhabiban. A szezon során hét egymást követő hétvégén is rendeznek majd futamot, mindemellett pedig két új pálya is érkezik a száguldó cirkuszba.

*Jóváhagyásra vár - **Még nincs aláírva a szerződés


Vietnam lesz a 34. ország, mely Formula-1-es nagydíjnak adhat otthont, melyet a fővárosban, Hanoiban rendeznek majd, április 5-én. Ez lesz a 2020-as év harmadik futama. A másik „új” pálya a Max Verstappen-szurkolók Mekkája lesz, hiszen a Holland Nagydíj visszatér az F1 körforgásába, Zandvoort révén.

Ezen az éven számos nagymúltú pálya írt alá szerződéshosszabbítást, így például Ausztrália, Nagy-Britannia és Spanyolország is nemrégiben. Mexikóvárosban is megrendezik a következő három évben a Formula-1-es versenyt, így már csak az Olasz Nagydíj jövője kérdéses, amely jövő héten ünnepli fennállásának 90. évfordulóját, így a bejelentés is akkorra várható.

A Magyar Nagydíj szokás szerint a nyári szünetet megelőző utolsó futam lesz, melyet augusztus 2-án tartanak majd meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: