DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas, Ocon, Hülkenberg – bejelentések lógnak a spái levegőben

Négyhetes távollét után kezdett el ismét mozgolódni a Formula-1 mezőnye Spa-Francorchamps-ban, helyszíni értesüléseink szerint pedig akár rögtön nagy igazolási hullámmal is indulhat a szezon második fele.

 69719477_446927786163894_7499919227109769216_n



A nyár kezdete óta terítéken van az F1-es berkekben a Mercedes 2020-as felállása, konkrétabban Valtteri Bottas jövője. A finn szerződése év végén lejár a bajnokcsapattal, és bár szezon eleji remeklésével egy időre elhallgattatta a kétkedőket, az utóbbi időben Lewis Hamiltontól elmaradó teljesítménye egyre inkább a tavalyi emlékeket idézi, ezzel pedig maradása ismét megkérdőjeleződött – annál is inkább, hiszen Esteban Ocon személyében a Mercedes által nagyra tartott fiatal tehetség ácsingózik a helyére a kispadról.

Toto Wolff a Magyar Nagydíj hétvégéjén is beszélt arról, hogy szeretnék korán lezárni a jövő évi pilótakérdés ügyét, és a Belga Nagydíj csütörtök reggelén máris olyan híresztelések keringenek a pálya igencsak szűkös, kétszintes paddockjában, hogy ez a nap rögtön hozhat néhány nagy bejelentést, amelyek révén a helyükre kerülnek fontos 2020-as építőkockák. A Formula.hu több forrásból is azt hallotta, hogy a spái médianap nyüzsgését kihasználva a Mercedes megerősíti Bottas maradását egy újabb évre, ezzel párhuzamban pedig Ocon következő szezonja is letisztázódik, aki a Renault-nál jut versenyzői üléshez – a francia pilóta az elmúlt években már többször is nagyon közel került ahhoz, hogy hazai csapatának pilótájává váljon.

Ocon Enstone-ba való érkezése esetén az idén harmadik éve náluk vezető Nico Hülkenbergnek kellene felállnia a székéből. A 32 éves németet a Haasszal hozták szóba, ahol pedig Romain Grosjean ülése inog. Célzás lehet erre, hogy Hülkenberg a napokban egy Insta Storyn közölt bejegyzésében azt írta, a spái csütörtök izgalmasabban ígérkezik, mint általában. Méghozzá tette ezt egy olyan francia újságcímlap alá, amely Ocont már Renault-overallba öltöztette…

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: