DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Úgy csinál a Mercedes, mintha el tudnák kapni

A címvédő F1-es alakulat egy pillanatra sem kényelmesedik el aktuális helyzetében, a nyári szünetet is úgy dolgozta végig, mintha a létezése múlt volna rajta. Tovább csiszolták az erőforrásukat.

Egy F1-es nyári szünet során nemcsak versenyek nincsenek, munka nagy része a csapatok gyáraiban is leáll. Két héten keresztül tilos többek között alkatrészeket gyártani, valamint számítógépes és szélcsatornás szimulációkat végezni. A korlátozás azonban nem terjed ki az erőforrás fejlesztésére, így a Mercedes csapatának két bázisán meglehetősen nagy kontraszt alakult ki: amíg a karosszériáért felelős brackley-i központban minden villanyt lekapcsoltak, addig Brixworth-ben szinte megállás nélkül zajlott a munka.

 wolff-portrait-20191



"A brixworth-i csapattagok az egész nyári szünet alatt az erőforrásunk teljesítményén és megbízhatóságán dolgoztak. Jó érzés úgy visszatérni, hogy tudjuk, a csapat egy része tovább pörgött. Hálásak vagyunk munkatársainknak, akik mozgásban tartották a gépezetet, amíg mi távol voltunk az irodától" - árulta el Toto Wolff csapatfőnök.

A német márka az egyéni és a konstruktőri tabellán is kényelmes előnnyel vezet: Lewis Hamiltont 69 pont hátránnyal követi a Red Bull-os Max Verstappen, A Mercedes és a Ferrari között pedig kereken 150 egység a különbség. Ennek ellenére a csapat figyelme egy pillanatra sem lankad, pontosan úgy folytatják a szezont, mintha mindenki a sarkukban lenne.

"Mindkét tabellán vezetünk, de mi ezt nem így érezzük. Az utóbbi években többször azt tapasztaltuk, hogy a nyári leállás után bizonyos csapatok jól teljesítettek, szóval tovább kell nyomnunk. Úgy folytatjuk az évet, mintha egy új szezont kezdenénk. Meg kell bizonyosodnunk róla, hogy semmi esélyt nem adunk magunknak a hibázásra, és tovább emeljük a tétet" - idézte őt az Autosport.com.

Wolff arról is beszélt, a következő két versenyhelyszín kifejezetten kedvezhet a Ferrarinak. Erről itt olvashattok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: