DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Chadwick nem akar "a női F1-es pilóta" lenni

A W Series idei bajnoka, a 21 éves versenyzőnő nem szeretne marketingeszköz lenni, kizárólag a képességei miatt akar bejutni az F1-be. Ha ez sikerülne, 30 éves sorozat törne meg.

Jamie Chadwick jelenleg az autósport egyik legfelkapottabb feltörekvő versenyzője. Mindössze 15 évesen a Brit GT-bajnokság legfiatalabb pilótája és egyben első női versenyzője volt, két évre rá bajnoki címet is szerzett a sorozatban, idén pedig a női formulaautós szériában, a W Seriesben emelkedett a többiek fölé. Ebben szintén győzelmet aratott, így a Formula-1 világa is felkapta rá a fejét. Ahogy sok más pilótának, úgy természetesen Chadwicknek is óriási álma bejutni a száguldó cirkuszba, amihez az is egy lépéssel közelebb hozta őt, hogy a Williams fejlesztőpilótája lett.

 chadwick1



"Elképesztő lenne" - fogalmazta meg érzéseit az F1-be jutással kapcsolatban Chadwick. "Ez a legvégső célom, ez minden fiatal pilóta álma. A Williamsszel kialakult kapcsolatnak hála ez az álom egy kissé valóságosabbnak tűnik. Nagyon szeretném saját magam elérni ezt. Azért akarok ott lenni, mert megérdemlem, és bízom benne, hogy minél hamarabb sikerül" nyilatkozta a talkSPort oldalának, majd rátért a csapattal ápolt kapcsolatra.

"Nagyszerű érzés ilyen élményeket szerezni egy F1-es istállóval. Az pedig, hogy egy nagy múltú brit alakulatról van szó, még különlegesebbé teszi a helyzetet. Azzal, hogy megszereztem a W Series idei bajnoki címét, remélem, hogy jövőre még több közös munkába vonnak be."

Ha Chadwick egyszer eljutna az F1-ig, azzal egy több mint 30 éves sorozat törne meg, ugyanis legutóbb 1976 volt női pilóta az F1-ben. A szebbik nemet akkor Lella Lombardi képviselte. 

Hogy mi vár a fiatal versenyzőnőre a közeljövőben, az még nem eldöntött, ő maga elég sok szériára nyitott lenne. "Manapság nagyszerű dolog fiatalként az autósportban lenni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az Aston Martinnal is kapcsolatban vagyok, ugyanis van egy hiperautós projektjük, ami jövőre debütál Le Mansban. Azt szívesen kipróbálnám. A Formula-E is izgalmas, aztán nyilván ott van a DTM is. Az F1 a végső célom, de sok egyéb széria is lázba hoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: