DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Új csapat érkezik az F1-be

Egy portál információi szerint toborozzák a szakembereket, van főhadiszállásuk és a Haas modelljét szeretnék követni - 2021-től érkezhetnek meg a száguldó cirkuszba.

A RaceFans információi szerint új Formula-1-es csapat érkezhet a mezőnybe: a portál egyik forrása szerint a Panthera Team Asia F1-nek már van is egy ideiglenes főhadiszállása Silverstone környékén. Az istálló egyik alapítója az a Benjamin Durand, aki korábban a WEC-ben dolgozott az SMP Racingnél és a BR Engineeringnél is.

A Racefans azt írja, hogy több rutinos, komoly szakemberrel is megállapodtak már, viszont közülük még néhányat szerződés köt jelenlegi csapatához - az aerodinamikáért felelős vezető például a forrás szerint az a Tim Milne lesz, akinek van F1-es tapasztalata a Renault-nál, a Hondánál, a Super Agurinál, a Caterhamnél és a Manornál is, utoljára a Manor be nem fejezett 2017-es autóján dolgozott.

grid_1



A Panthera a tervek szerint 2021-ben érkezne meg a száguldó cirkuszba, de mivel egyelőre nem ismertek még a pontos szabályok, nincsenek egyszerű helyzetben - elvileg októberben lesz hivatalos a szabályrendszer, onnantól kell felkészülniük és mindennel elkészülniük 2021-ig. 

Fontos: a tervek szerint "Haas-szerű" csapatot szeretnének, vagyis amit lehet, azt készen megvásárolnák valakitől. A hivatalos papírokat egyébként még nem adták be, nem keresték az FIA-t ezzel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: