DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Most már szintet lépett a Honda motorja

A Francia Nagydíj után rájöttek valamire a japánok és minden frissítéssel jobban be tudják állítani az erőforrást - ez az a fejlődés, amivel most már győzelmekhez tudták segíteni a Red Bullt.

Max Verstappen azzal magyarázta a Red Bull-Honda hirtelen fejlődését, hogy az autó "kiigazításával" egy időben talált némi pluszteljesítményt a Honda is - jobban feltekerhették az erőforrást, többet hozhattak ki belőle, ez pedig elég látványos javulást eredményezett azzal együtt, hogy az autó egyéb gondjait is éppen akkor oldották meg.

"Megértem, hogy Max miért hasonlítja össze Franciaországot és Ausztriát" - mondta az Autosportnak a Honda F1-es vezére, Masashi Yamamoto. Verstappen szerint ugyanis Franciaországban még nem volt közük az első helyhez, Ausztriában viszont nyerni tudott. "Kanadából és Franciaországból sokat tanultunk, főleg ami a hőséget illeti. Aztán Ausztria előtt intézkedtünk ebben az ügyben és ez nagyon jól működött. Értem, hogy Max miért mondja azt, hogy megtanultuk, hogyan hozzunk ki többet a motortból."

honda f1 austria



"A Franciaországban tanultakat felhasználtuk Ausztriában, aztán az Ausztriában tanultakat felhasználtuk a fejlődéshez Németországban. Mindent optimálisan próbáltunk beállítani, mert amikor először bemutattuk a motort, még nem volt az a különböző körülmények miatt. Azonban minden frissítéssel jobban tudtuk bekalibrálni, fel tudtuk használni a tapasztalatainkat" - magyarázta.

Ami pedig a megbízhatóságot illeti: Tanabe szerint először muszáj elérni egy olyan szintet, hogy stabilan futhassanak az autók a pályán és csak utána érdemes törődni a teljesítménnyel, mert így nem kapnak büntetést és nem vesztenek időt, adatokat a pályán töltött körökből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: