DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Fergeteges fejlődésben az Alfa Romeo

A tavalyi formájához képest több mint egy másodpercet gyorsult az Alfa Romeo F1-es csapata, amely a Sauber alapjaira építkezve a mezőny legnagyobbat fejlődő istállója lett a pontokat tekintve.

Az Alfa Romeo csapata kiugróan jó formában van a 2019-es Formula-1-es szezonban. Az első félévben megszerzett pontok alapján a svájci székhelyű istálló lépett előre a legtöbbet, egészen pontosan 42%-ot. Jelenleg a konstruktőri 7. helyen áll, de mindössze 11 pontra van az ötödik Toro Rossótól, ami jelentős javulás ahhoz képest, hogy 2017-ben az utolsó lett a bajnokságban.

 vasseur-portre-2018



"Drasztikusan fejlődünk. Tavaly 2,5 másodperc volt a hátrányunk, idén ez átlagban 1,5, legutóbb pedig 1,2 volt, ami számunkra óriási. Ezt pontokra is át kell váltani, de az egy másik történet. Potenciál szempontjából jelentőset léptünk előre" - értékelte a szezon első felét az ügyvezető igazgató, Frederic Vasseur, aki szerint a következő nagy feladat az lesz a csapat számára, hogy a legutóbbi esetből tanulva a jövő év elején ne veszítsenek úgy lendületet, mint idén.

"A tavalyi és az idei szezon között kissé visszaestünk. Talán nem az év elején, hanem május közepén, mindenesetre volt egy nehezebb időszakunk. Én úgy gondolom, hogy ilyen a fejlődés: időnként nincs semmilyen előrelépés egy hónapig, aztán jön egy ugrás. Emiatt a teljes képet kell nézni, nem lehet egyetlen futamot kiemelni, és azt összevetni a tavalyival. Összességében 1-1,5%-os fejlődést értünk el, ami óriási. A következő lépés az, hogy már az első futamtól felkészültebbek legyünk" - idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: