DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sikerével saját magát is meglepte Norris

A fiatal autóversenyző abban sem volt biztos, hogy az F1-ig eljut, ehhez képest debütáló évében kimagasló teljesítményt nyújt. Ezzel néha még saját magának is meglepetést okoz.

Jelentős sikerekkel a háta mögött érkezett A Formula-1-be a 19 éves Lando Norris, aki számos bajnoki címe ellenére nem tudta százszázalékosan meggyőzni magát arról, hogy a száguldó cirkuszban is helyet kaphat. Korábbi teljesítményeiről sokat elárul, hogy csak 2016-ban három különböző formulaautós bajnokságot nyert meg, de tudta, hogy egy F1-es üléshez a tehetség kevés.

norris-portre-20192



"13-14 éves korom óta erre vágytam" - nyilatkozta a Racefans weboldalának. "Mindig is ezt akartam, de nem mindig hittem benne. Tisztában voltam vele, hogy tűrhető versenyző vagyok, mert megnyertem pár bajnokságot, de ez sem garancia az F1-es ülésre. Egészen addig nem hittem el, hogy bejuthatok, amíg azt nem mondták, hogy megvan a helyem."

Norris bevallotta, időnként saját magát is meglepte, milyen teljesítményre képes a csúcskategóriában. "Más sorozatokban jól mentem, ez adott valamennyi önbizalmat, de az F1 teljesen más világ. Fogalmam sem volt, hogy Carlos [Sainz] és a többiek ellen mit tudok majd nyújtani, hiszen ők a világon a legjobbak. Azt nem mondom, hogy nagyszerű vagyok, de arra nem számítottam, hogy ennyire versenyképes leszek. Olyan dolgokat értem el, amelyekben nem voltam százszázalékosan biztos."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: