DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Két fiatal pilóta is tesztelhet az Alfa Romeónál

Egy Juan Manuelnek és egy F1 kapuját döngető női pilótának is privát tesztlehetőséget ad az Alfa Romeo Racing. Egy V8-as Sauberrel fognak gyakorolni a Paul Ricardon.

Augusztus utolsó teljes hétvégéjén két saját versenyzőjének is tesztlehetőséget biztosít az Alfa Romeo Formula-1-es istállója. A jelenleg tesztpilótai szerepkörben tevékenykedő Tatiana Calderón és a fejlesztőpilóta Juan Manuel Correa is beülhet abba a V8-as Sauberbe, amivel a csapat elődje a 2013-as F1-es szezonban versenyzett.

calderon-correa



Tatianának ez lesz a harmadik ilyen alkalma, miközben Correa életében először ülhet F1-es pilótafülkébe. Mindketten hihetetlenül hálásak a lehetőségért.

"Nagyon boldog vagyok, hogy újra a pályán dolgozhatok a csapattal, és újabb tapasztalatokkal gazdagodhatok" - nyilatkozta a női F2-es versenyző.

"Erről álmodtam hétéves korom óta" - árulta el a Sauber Junior Team tagjaként szintén Formula-2-ben nevelkedő Correa. "Borzasztóan izgatott vagyok, hogy autóba ülhessek. Szeretnék minél többet tanulni a lehetőségből."

A csapat közleménye szerint mindketten közel teljes versenytávokat is teljesíteni fognak, így megtapasztalják, milyen menet közben összedolgozni a garázsból figyelő mérnökökkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: