DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton a Brexithez hasonlította az F1-et

Lewis Hamilton szerint a 2021-re tervezett nagy F1-es szabálymódosítás egy kicsit olyan, mint a Brexit: senki sem tudhatja, hogy jól, vagy rosszul fog elsülni, csak akkor derül ki, ha már megtörtént.

Lewis Hamilton szerint egyáltalán nem az az út a Formula-1-es szabályváltozásokkal kapcsolatban, hogy a szurkolók által sokszor követelt régi dolgokat hozzák vissza - mindenképpen a fejlődés a helyes irány, nem a visszalépés. A 2021-re tervezett jelentős szabályváltoztatásra szabott határidőt már októberre tolták, végleges döntés egyelőre nincs.

"Hogy a szurkolók kéréseit kell-e figyelembe venni a szabályalkotásnál? Valószínűleg nem, erre elég kicsi az esély. Ha megnézzük az autógyártókat, azt, hogy merre és hogyan haladnak, láthatjuk, hogy minden a technológiáról és a fejlődésről szól. Szóval nem megyünk vissza" - idézi Hamilton szavait ezzel kapcsolatban a gpblog.com.

lajos



"Egyáltalán nem is tudom, hogy az, a visszalépés amúgy jó dolog-e. Vannak dolgok az F1-ben, amiből képesek vagyunk többet is kihozni, hogy jobbá tegyük a sportot és ez az, amin mindenki dolgozik. A legérdekesebb 2021 lesz és az, hogy jól, vagy rosszul sül-e el a dolog. Egy kicsit olyan ez, mint az egész Brexit-téma, vagy ami megy az Államokban. Ki tudja, hogy jó, vagy rossz lesz-e ebből - csak akkor derül ki, amikor ott leszünk" - magyarázta.

A szabályváltoztatásokkal kapcsolatban sok dolog felmerült, az alapvető cél az, hogy szorosabb legyen a széria, ne legyen ekkora a szakadék az élcsapatok és a többiek között - meglátjuk, hogy végül miben tudnak megegyezni az érintettek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: