Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 26. szerda
F1

Rosszabbra számított, de még magasabbra tör a Honda

Toyoharu Tanabe, a japán motorgyártó F1-es technikai igazgatója elismerte: elégedett az eddigi eredmények láttán, de a végső célt, azaz a világbajnokság megnyerését továbbra is távolinak érzi.

A Honda 2015-ben tért vissza a Formula-1-be, ám a McLaren partnereként eltöltött három idényük nem épp a sikerektől volt hangos. Tavaly a Toro Rossóval már érzékelhető volt valamiféle előrelépés, ezt pedig idén a Red Bull-lal bizonyítani is tudták: a szezon első felében két győzelmet és egy pole-pozíciót is szereztek. Toyoharu Tanabe, a japánok F1-es technikai igazgatója nem is tagadja, hogy nem számítottak ilyen eredményekre az évad eleji lemaradásuk láttán:

verstappen-redbull-hun-2„Amikor elkezdtük a barcelonai teszteket és lefutottuk az első versenyt a szezon elején, nagy különbséget láttam a mi teljesítményünk és az élcsapatok teljesítménye között” – nyilatkozta Tanabe az Autosport.com szaklapnak. „De keményen nyomtuk tovább, hogy csökkentsük a hátrányt, de még mindig van belőle. Szereztünk két győzelmet Max révén, s ami jó hír, hogy a Toro Rossónak is lett egy dobogója. A német verseny rendkívül trükkös volt, a csapatok és a pilóták viszont precízen dolgoztak és gyorsan reagáltak a változó körülményekre, ami jó eredményt hozott számunkra.”

„Eddig jobban alakul az idény, mint amire számítottunk. Viszont a vágyaink túlmutatnak a mostani eredményeinken. Tudom, hogy ez nem egyszerű, de megvan a csapat, a pilóta és az erőforrás, ami jól működik, s így elérhetjük a célunkat.”

„Nehéz kimutatnom az érzéseimet, de igazából meglehetősen elégedett vagyok!” – tette hozzá a visszafogottságáról ismert szakember, aki nemrég arról is beszélt, mikor várható rajthelybüntetés a Red Bullnál a friss motorok miatt. „Nagyon keményen dolgoznak az emberek Sakurában, és rengetegen figyelnek minket a Hondán belül. Az első győzelem az egyik mérföldkő, de a célunk ennél nagyobb. Boldog vagyok, de nem állunk le, hiszen mindig van következő lépcsőfok. A célunk a bajnokság megnyerése, márpedig ettől még messze vagyunk” – mondta, rámutatva, hogy a hungaroringi futam ékes példája volt annak, hogy még hátrányban vannak a Mercedeshez képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?