DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perezt váratlanul érte Stroll kiváló versenytempója

Sergio Perezt elismerte, nem számított arra, hogy fiatal csapattársa, Lance Stroll az ő szintjén, néha még jobban is teljesít a versenytempót tekintve a 2019-es szezon eddig eltelt versenyein.

Amellett, hogy Sergio Perez az egyetlen olyan versenyző, aki a nyári szünetig minden egyes időmérőn jobbnak bizonyult csapattársánál, a versenyeken már közel sem ekkora a mexikói fölénye, hiszen ott már Stroll nem egyszer tudott felnőni Perez mellé, ráadásul az eddigi tizenkét futam alatt öttel több pontot is szerzett nála, köszönhetően ezt nyilván egy némiképp szerencsés negyedik helynek is Németországból.

Perez készséggel el is ismeri, hogy nem számított arra, hogy Stroll ennyire jó lesz versenyeken, ráadásul mindezt úgy, hogy a fiatal kanadainak sokszor nagyon gyenge időmérős teljesítményeket kell kompenzálnia. „Azt gondolom, meg tudott lepni engem a versenytempójával, és ez váratlanul ért” - fogalmaz önkritikusan Perez a Crash.net portál kérdésére válaszolva. „Korábban főleg a versenytempóban volt némi előnyöm a csapattársaimmal szemben, Lance az első, ott van velem egy szinten. A versenytempója nagyon jó, ráadásul folyamatosan fejlődik is. Ahhoz képest, milyen versenyző volt, mikor megérkezett, óriásit lépett előre. Ahhoz képest, hogy sokszor milyen autónk volt, nagyon jó munkát végez.”

00119017_062



Perez egyébként alapvetően elégedett a szezonjával, egyedül a német hibáját sajnálja, ahol Stroll negyedik helyéből kiindulva úgy érzi, neki is csurranhatott-cseppenhetett volna jó néhány pont. „Jól kezdtem a szezont, jól vezettem, és ki tudtam hozni a szezon első felében azt, ami az autóban volt. Németországért nyilván vállalnom kell a felelősséget, ezt leszámítva viszont rengeteg pozitívuma volt a szezon első felének. Remélhetőleg a második is erős lesz.”

Perez legjobb eredménye 2019-ben eddig egy hatodik hely Azerbajdzsánból, viszont azóta nem is tudott szerezni egyetlen pontot sem. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: