DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: Verstappen felnőtt

Csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, Max Verstappen végképp megérett a legkomolyabb feladatokra is a 2019-es szezon során, ahol már két futamgyőzelme is van.

Max Verstappen neve mellett idén két futamgyőzelem szerepel, ezen kívül pedig egy pole-pozíciót (az elsőt karrierje során), valamint három leggyorsabb kört is bezsákolt, valamint időtlen idők óta folyamatosan a top 5-ben végez a versenyeken. Ennek a kiegyensúlyozott és egyben kiváló teljesítménynek köszönhetően a holland jelenleg harmadik a 2019-es vb-összetettben, mindezt ráadásul úgy, hogy lemaradása a szezon elejének nagy részében kiemelkedő Mercedest vezető Valtteri Bottashoz képest mindössze hét pont.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem is győzi dicsérni versenyzőjét. „Nagyon éretten versenyzett” - mondta a magyar futammal kapcsolatban Verstappenről Horner a Crash.net portálnak. „Nyilván nagyon frusztráló négy körrel a leintés előtt elbukni a győzelmet, de biztos vagyok benne, hogy szem előtt tartotta a nagyobb célokat is ahelyett, hogy ott leállt volna értelmetlenül csatázni. Tudta, mi a helyzet, és ha úgy is tűnt kívülről, hogy rosszul taktikáztunk, ez egyáltalán nem volt így. A Mercedesnek egyszerűen gyorsabb autója volt, és lehetőségük nyílt egy ingyen kiállásra, Max pedig tökéletesen tisztában volt ezzel, és elmondhatjuk az alapján, ahogy reagált erre, hogy végképp felnőtt.”

00119017_945



2018 első felében Verstappennek még több problémája volt, négyszer is kiesett tizenkét versenyből, a tavalyi Magyar Nagydíjtól az ideiig bezárólag viszont már huszonegy olyan verseny telt el, amikor nem végzett ötödiknél rosszabb helyen. „Nem csak az elmúlt néhány versenyen, hanem igazából tavaly, Kanada óta nagyon magas szinten vezet” - fogalmazott Horner. „Az utolsó néhány futamon nyilván elkezdett minden összeállni, a vízválasztó pedig Ausztria volt. Németország aztán egy fantasztikus teljesítmény a részéről, amikor a hibája után is le tudta szegni a fejét, és minden körülmény között gyors tudott lenni, hogy aztán nyerjen. Nagyszerű formában van, ez pedig remélhetőleg a nyári szünet után is folytatódik.”

Verstappen formája kihatással lehet az újdonsült csapattárs, a Toro Rossótól előléptetett Alexander Albon sorsára is. „Kemény lesz neki, az biztos. Akárki lenne vele szemben, azt mondom, most ő van a legjobb formában az egész mezőnyből. Mindenkinek kemény feladat lenne pont vele felvenni a versenyt csapaton belül, viszont minden versenyző a legjobbak ellen szeretné megméretni magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: