DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Williams: Nekünk sok lesz ennyi verseny

Aggasztónak tartja az F1-es csapat vezetője, hogy egyre sűrűsödik a sorozat versenynaptára. Szerinte 21 fordulónál többet a hozzájuk hasonló kiscsapatok már nem tudnak vállalni.

Miközben a Formula-1 tulajdonosa, a Liberty Media lelkesen gyarapítgatja a sorozat jelenleg is sűrű versenynaptárát, néhányan a partvonalról aggodalmas tekintettel azon morfondíroznak, vajon hogyan fognak megbirkózni a bővüléssel járó extra teherrel. Idén 21, jövőre pedig 22 futamos lesz az F1 versenynaptára, így Claire Williamsben megfogalmazódott a gondolat, hogy bárcsak megfordulna ez a tendencia.

clairewilliams-2019-monaco



"Számomra jelenleg 21 a maximum" - jelentette ki a Williams vezetője. "Én személy szerint kevesebb futamot szeretnék látni, hiszen azzal csökken a kínálat és növekszik a kereslet. Így működik a gazdaság, és a versenyzésre is nagyjából ez érvényes. Ha túl sűrű a versenynaptár, azt az emberek nehezebben veszik be, figyelembe véve az egyéb sporteseményeket és a médiát."

"Másik szempont a személyzet. Ha növekszik a versenyek száma, azzal a csapatra nehezedő terhek is megnőnek. Nehéz eltalálni a munka és a magánélet egyensúlyát. Az olyan kiscsapatoknak, mint mi is vagyunk, 21-nél több verseny esetén bonyolulttá válik a szervezés" - fogalmazta meg a bővüléssel járó problémákat Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: