DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még 15 évet tervez az F1-ben Verstappen

A még mindig fiatal Red Bull-pilóta 17 évesen kezdte, de egészen 36 esztendős koráig a mezőnyben maradna – legalábbis akkor, ha végig versenyképes autó állna rendelkezésére, a körözgetés ugyanis nem érdekli.

Max Verstappen mindössze 21 esztendős, de már ötödik szezonját tapossa a Formula-1-ben. Egy nagyinterjúban a holland megfogalmazta, milyen távlatban maradna a sportágban: ha terve megvalósul, teljes pályafutása két évtizedet fog felölelni.

„Most 21 vagyok, remélem, hogy még 15 évig az F1-ben maradok. Tehát 36 éves koromig” – számolta ki Verstappen a Motorsport Magazine-nak adott interjújában. Egy ilyen hosszú pályafutás egyedül az 1991 és 2012 között (igaz, hároméves szünettel) versenyző Michael Schumacher karrierjéhez hasonlítható, a német viszont jóval később, 43 évesen hagyta abba.



„Arra is emlékezni kell, hogy mikor elkezdtem, csupán 17 éves voltam, tehát kissé előbb indultam, mint mások. Azon is múlik, hogy mennyire leszek versenyképes 36 évesen. Ha továbbra is bajnokság megnyerésére alkalmas autóban ülök, dobogóért harcolok, akkor persze, hogy itt leszek. De a mezőny végén nem akarok vezetni. Mivel győzelmeket és dobogókat szereztem már, nem akarok 36 évesen az utolsó helyen körözni. Ez biztos” – beszélt Verstappen a hosszú távú maradás feltételeiről.

Ha valóban versenyképes autó jut ki neki a következő 15 év többségében, Verstappennek bőven lesz ideje átírni a Formula-1 abszolút rekordjait. A Red Bull pilótája 7 futamgyőzelemnél és 27 dobogós helynél járt. Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton 81 győzelemnél és 144 dobogónál tart, a jelenlegi rekorder Michael Schumacher pedig hét vb-címet, 91 nagydíjelsőséget és 155 pódiumot szerzett karrierje folyamán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: