DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ma sem szereti jobban a médiakötelezettségeket Raikkönen

A 39 éves finn közismerten idegenkedik az F1-et övező felhajtástól. Az Alfa Romeóhoz igazolva sok teher hullott le a válláról, de továbbra sem szerette meg az újságírókat. Bezzeg anno, amikor ralizott…

Kimi Raikkönennek jóval kevesebb kötelezettségnek kell eleget tennie, mióta a Ferrari helyett az Alfa Romeo Racingnél versenyez: szerződésébe például feltételként szabta, hogy megkötés nélkül űzhet veszélyes hobbikat, mint például a motokrossz. Ahogy ő maga fogalmazta meg: „Amikor először kezdtünk tárgyalni az Alfával, rögtön megmondtam nekik, ha bármi miatt panaszkodnak, vagy nyafognak, már el is tűntem innen.”



Az F1-es média elől azonban ebben a megengedőbb környezetben sincs menekvése, a versenyhétvégék során számtalan sajtótájékoztatón kell részt vennie, nap mint nap újságírók mikrofonja és tévések kamerája elé kell állnia. A kérdésre, szívesebben beszél-e a sajtóval, mint korábban, így válaszolt:

„Nem igazán, de sajnos nincs választásom. Ez a baj. Sok mindent nem tudok elmondani, de ez is a munkám része” – mondta az olasz Motorsport.com-nak. „Úgy látom a helyzetet, mint korábban. A Formula-1-ben dolgozó újságírók szinte ugyanazok maradtak és ugyanazokat a kérdéseket teszik fel. Ebben nem történt változás az évek során. Annyi mindent kérdeznek tőlünk, amiről beszélnünk kell…”

A finn aranykorszakként tekint vissza ralis éveire – a 2010-es és 2011-es szezonban hagyta ott időszakosan a Formula-1-et –, amikor jóval kevesebb időt kellett a médiára fordítania: „Különösen a második évemben volt jó, amikor két lehetőségem volt, folytatni a ralizást vagy valami másba belevágni. Bizonyos tekintetben nagyon boldog voltam akkor” – idézte fel a régi szép időket Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: