DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Nem kell mindent a feje tetejére állítani

A Ferrari F1-es pilótája szerint nem szabad, hogy az utóbbi hetek izgalmas versenyei miatt hátradőljenek a sport vezetői, ugyanakkor a német figyelmeztet: a ló túloldalára sem kell átesni.

A 2019-es Formula-1-es szezon első harmadában több nem kifejezetten eseménydús futamot is láthatott a nagyérdemű: közülük is „kiemelkedett” talán a Francia Nagydíj, amely sokak szerint az elmúlt évek egyik legunalmasabb versenye volt. Azóta azonban négy mozgalmas viadalt rendeztek: a Német Nagydíj esőőrületét nem kell magyarázni, Silverstone-ban parádés párharcokat láthattunk, míg a spielbergi és a hungaroringi versenyeken a taktikai változatosság hozott az utolsó körökig tartó csatát és izgalmakat.

f1-hun-start-2019-redbull-1



A nyári szünet előtti hetekben tehát bőven szolgáltattak beszédtémát a pályán zajló események is, Sebastian Vettel szerint azonban ennek ellenére sem szabad, hogy a sportág vezetői megnyugodjanak, s esetleg visszafogják magukat a 2021-re tervezett szabályváltozásokkal. Persze azt a négyszeres világbajnok is hozzátette, hogy a ló túloldalára sem kell átesni – minderről a MotorsportWeek.com szakoldalnak beszélt a ferraris:

„Az esős versenyek mindig káoszt teremtenek, s a káosz igen szórakoztató lehet, ezt tudjuk és láttuk is már számos alkalommal. Úgy vélem, a feladatunk az, hogy a száraz futamokon közelebb hozzuk egymáshoz a mezőnyt, hogy normál körülmények között is jobb legyen a sportunk, mi pedig keményebben és hosszabban harcolhassunk egymás ellen. Ez a cél a jövőre nézve.”

„Úgy gondolom, vannak kulcstényezők, amelyek hozzájárulnak ehhez, s erre kell koncentrálnunk. Nem hiszem, hogy mindent a feje tetejére kellene állítanunk csak azért, hogy változtassunk. A sport DNS-e nagyszerű, ez ugyanaz a DNS, ami már ötven éve is volt. Nem hiszem, hogy a futballban megváltoztatják a kapu méretét vagy a csatárok számát csak azért, mert egy mérkőzés kevésbé szórakoztató volt. Szóval szerintem meg kell tartani a szabályokat és a formátumot, miközben néhány nagy dolgon javítanunk kell, hogy a helyes irányba induljunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: