DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Renault: A pályákon változtassunk, ne a szabályokon

Cyril Abiteboul azt mondja, hogy ha a szabályrendszer folyamatos módosítgatása helyett a pályák vonalvezetésén próbálna javítani az F1, akkor sokkal jobb futamokat láthatnánk.

Továbbra sem jelentették be a végleges 2021-es szabályrendszert, amelytől a sportág fellendülését és izgalmasabbá válását (is) várják, Cyril Abiteboul, a Renault vezére szerint viszont nem is erre lenne szükség, hanem a pályákat kellene megváltoztatni, akkor rendezhetnének jó versenyeket. A francia úgy gondolja, hogy például a Paul Ricardon más nyomvonalon sokkal jobb lehetett volna az idei futam.

"Jobban tetszene, ha kevesebbet mesterkednénk a technikai szabályokkal és inkább többet törődnénk a pályák vonalvezetésével. Ez jobb lenne annál, mint hogy költsük a pénzt arra, hogy a húsz autó más legyen minden évben. Talán egy-két kanyart változtatnék minden pályán, sokkal költséghatékonyabb és a sport számára jobb lenne" - idézi a szavait az Autosport.

renabi



"Vegyük például a számunkra különösen fontos Francia Nagydíjat. Kemény kritika érte a futamot, mert vonatozássá változott, szóval lefuttattunk pár szimulációt azzal kapcsolatban, hogy hogyan tehettük volna érdekesebbé. Szeretnék nagyobb összefogást látni a csapatoktól, hogy kitaláljunk megoldásokat és javításokat a pályákra" - magyarázta.

"Ha a tíz csapat összedolgozik ebben az ügyben, biztos vagyok benne, hogy fantasztikus eredményeink lennének és nem kellene 2021-ig várni ezekre. Ez már jövőre megtörténne" - tette hozzá. Arról viszont nem beszélt, hogy bizonyos pályák átalakítása milyen nézeteltérésekkel járna ebben az esetben a csapatok között, hiszen most például a Ferrari és a Mercedes nagyon nem ugyanolyan változtatásokat szeretne...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: