DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Az elmúlt évek legfurcsább F1-es trófeái

Sebastian Vettel nemrég kritizálta az F1-es trófeákat, azonban nem a furcsa, vagy a csúnya darabokat, hanem az unalmas, sablonos díjakat. Íme, az elmúlt évek legelfuseráltabb trófeái!

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondta mindig is, hogy ő nem a sikerekért és a hírnévért versenyez a Formula-1-ben, hanem azért, hogy szép emlékekkel gazdagodjon, de pont azok a kellékek, amelyek kézzelfoghatóvá teszik ezeket az emlékeket, belerondíthatnak majd a nosztalgiázásba, ha eljön az ideje.

Sebastian Vettel ugyanis éles kritizálója a csúnya, vagy éppen sablonos trófeáknak, melyeket a pódiumon kapnak. Korábban, mikor a 2015-ös Magyar Nagydíjon aratott győzelmet, szóvá is tette, hogy nem a jól megszokott porcelánt kapta meg, mire néhány héttel később egyenesen Herendről küldtek neki egy különleges darabot.

„Az a legunalmasabb, mikor rajta van a szponzorfelirat a vasárnapi trófeán. Nem értem, minek van erre szükség, mikor ott a sok reklámtábla és egyéb dolog. Ez szuperunalmassá teszi a díjakat” – mondta Vettel néhány hete a Race Fans oldalának.

Most, a PlanetF1 segítségével megpróbáltuk összegyűjteni nektek a legcsúnyább F1-es trófeákat, melyeket az elmúlt szezonokban adtak át, de ha a ti emlékeitekben is él néhány megmagyarázhatatlanul furcsa trófea képe a korábbi évekből, ne féljetek kommentben megosztani velünk!

 

Kanada – A 3D-s juharfalevél

A Kanadai Nagydíjon történt olyan dolog, amely emlékezetessé tette azt, gondolunk itt a Hamilton-Vettel-versenybírák afférra, amely annyira elvonta az emberek figyelmét, hogy sokáig észrevétlen is maradt, mennyire érdekes trófeákat is nyújtottak át a pódiumon.

Vettelt pont nem a trófea érdekelte Kanadában


Ha lehet egy kívánságunk, jövőre kapjanak inkább egy mormotát ábrázoló kupát a dobogón végző pilóták!

 

Azerbajdzsán – Egy rosszul sikerült vastrón és furcsa ívek

A Trónok harca című sorozat nagy hatással volt az emberekre, s valószínűleg innen meríthettek ötletet az azeri szervezők is idén. Minden éven másfajta trófeát nyújtottak át, melyek egyikéről sem mondható el, hogy a Magyarországon átadott herendi porcelánokhoz lehetne hasonlítható, bár van olyan külföldi oldal, ahol szívesebben látnák otthon a porcelánokat a nagyi hamvaival, mint egy F1-es dobogón… A 2017-es futam után például pár fekete ívvel szolgáltak a legjobbaknak.

 

Németország – Ahol biztosra mentek

A tavalyi Német Nagydíjon semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen betűkkel, illetve számokkal ábrázolták, ki melyik trófeát kapja majd a dobogón, azonban az idén használt tigrisfej (oroszlán?) sem fog trendet teremteni a jövőben, legalábbis ezt reméljük…

 

 

Franciaország – Trikolor King Kong és a Pirelli

Egy tippetek lehet, ki szponzorálja a Francia Nagydíjat évről évre, és annyit elárulunk, hogy nem King Kong. A különleges trófeát a francia művész és szobrász, Richard Orlinski tervezte, melyet idén balról jobbra, kék-fehér-piros színekben nyújtottak át a versenyzőknek.

Legalább Raikkönennek tetszett!

Persze annyit bizton állíthatunk, hogy az 1993-as Európa Nagydíj trófeájánál aligha adtak át furcsábbat futamgyőzelemért, amit Ayrton Senna emelt a magasba, Sonickal és a SEGA logójával, persze utána megkapta a rendes kupát is:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: