DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo keményen beszélt a Renault-ról

Az ausztrál F1-es pilóta ugyan próbálta tompítani a mondanivalója élét, de egyértelmű, hogy mit sugallt: a csapatnak muszáj összekapnia magát, különben csalódást keltő lesz az év és így a következő év is.

Daniel Ricciardo jelezte csapata felé, hogy ha a Renault 2020-ban tényleg a dobogókért akar harcolni önerőből, akkor ennél sokkal gyorsabban, nagyobb ütemben kell fejlesztenie és már most, az idei év második felében is jóval nagyobbakat kell előrelépnie. A szezon első fele elég felemásra sikerült számukra.

"Ha például Kanadát nézem és az ottani időmérőt, akkor azt kell mondanom, hogy az felülmúlta a várakozásokat. Viszont az is egyértelmű, hogy voltak olyan hétvégék, mint például Ausztria, amikor alulmúltuk a saját elvárásainkat. Szóval igazából elég szélsőséges volt a szezon eddigi része" - idézi Ricciardo szavait a Racefans.

dani



"Most viszont a szezon közepén szerintem mondhatjuk azt, hogy rendben van, mostantól jobban kell csinálnunk. Ha dobogókat akarunk megcélozni 2020-ban, akkor a mostani idény második felében nagyobb lépéseket kell tennünk. Eddig szerintem valahol az elvárások környékén vagyunk, de a szezon második felében több olyan futamot várok, amikor ott leszünk a legjobb hatban, vagy valami" - magyarázta az ausztrál.

A Renault nagyobb fejlesztést azonban nem tervez rögtön a nyári szünet utánra: a Francia Nagydíjra hoztak egy ilyet, a következőre viszont még várni kell. "De azért fejlesztéseket várok. A Franciaországban hozott frissítéseket nem voltak igazán masszívak, úgyhogy azt várom, hogy a következő csomagot egy kicsit jobban lehessen érezni. Nem vagyok csalódott, vagy ilyesmi, tudtam, hogy időbe fog telni és remélem, hogy jobbak leszünk. Viszont ha a szezon végén is ott tartunk majd, ahol most, akkor elmaradunk a várakozásoktól."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: