DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Maradjunk nyugodtak és dolgozzunk

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint egyértelműek a gyengeségeik, de a hangulaton a csapaton belül továbbra is jó, ami kulcskérdés lehet a folytatásra nézve. Van házifeladatuk.

Csalódást keltő félszezont zárt a Ferrari és Sebastian Vettel, a német teljesítménye még a csapaton belül is gyengének mondható - ami nem kis szó, hiszen a maranellóiak is hibát hibára halmoztak eddig, nem egy és nem két blamájuk volt az idény első részében. A nyári szünet után természetesen szeretnének jobb teljesítménnyel visszatérni.

"Van hova fejlődnünk, a kanyarokban szenvedünk, bár egyértelműen előnyünk van az egyenesekben. Voltak kisebb fejlesztéseink, amelyek be is váltak Magyarországon, de nyilvánvalóan nem eléggé ahhoz, hogy tényleg közel legyünk. A következő pályák talán jobban fognak majd feküdni nekünk, de az a célunk, hogy mi kontrolláljuk a futamokat és most messze vagyunk ettől" - idézi Vettelt az Autosport.

sir



"Nagyon fontos, hogy a csapaton belül ilyenkor is pozitív legyen a hangulat és nálunk ez a helyzet, jó a légkör" - tette hozzá a német annak ellenére, hogy 2019-ben még egyetlen futamot sem tudtak megnyerni. A pilóta természetesen a saját maga eredményeivel sem elégedett, ezért pontozta eddigi szezonját tízből ötösre.

"Nem mindig végeztem a legjobb munkát, bár az utóbbi futamok számomra jobban sikerültek, korábban több dologgal is jobban szenvedtem. Csapatként nagyon keményen dolgozunk, nagyon elkötelezettek vagyunk, de a lényeg az, hogy nyugodtak tudjunk maradni, csináljuk meg a házi feladatunkat és zárkózzunk fel annyira, amennyire tudunk" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: