DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hiába szenved, van pénze a Williamsnek

A pályán mutatott teljesítményével ellentétben anyagilag semmi problémája a grove-i F1-es csapatnak, amit Claire Williams szerint részben a kreatív marketingcsapatnak köszönhetnek.

Tavaly utolsó lett, és az idei szezonban is egészen kicsi az esélye a Williams istállójának arra, hogy előkelőbb helyen végez a Formula-1 konstruktőri bajnokságában. A csapatvezető ettől függetlenül arról számolt be, az utóbbi évek jó teljesítménye miatt vannak tartalékok a csapat bankszámláján.

 williams-action-20191



"Sok évre elegendő és egészséges a költségvetésünk. Úgy érzem, hogy az emberek szeretik, ha van legalább egy csapat, amelyet felhasználhatnak arra, hogy kifejezzék, mekkora bajban van ez széria. Most erre a Williamset találják alkalmasnak" - nyilatkozta Claire Williams a Racefans lapnak.

"Nyilvánosan jegyzett cég vagyunk, így bárki láthatja az eredményeinket. Voltak jó éveink, amelyek profitot termeltek, így a 2020 utáni időszak is úgy tűnik, hogy rendben lesz. A költségplafon és a pénzdíjak elosztása miatt 2021 pozitív év lehet számunkra."

Bár névadó szponzorral most nem rendelkezik, a csapat támogatói háttere stabil, ami néhány kreatív megoldásnak is köszönhető. "Nagy szerencsénk van a szponzorainkkal, nagyon segítőkészek. Egyikük sem panaszkodott az idei teljesítményünk miatt, ami sokat elárul a marketingcsapatunk munkájáról. Nemcsak a pályán, más területeken is értéket teremtünk számukra. A ROKiT tavaly télen úgy csatlakozott hozzánk, hogy pontosan tudta, utolsók lettünk a bajnokságban." 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: