DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szenved a Renault, frusztrált a pilóta

Nico Hülkenberg nemtetszését fejezte ki csapata utóbbi másfél évben mutatott teljesítményével kapcsolatban. Szerinte itt az ideje fejmosást tartani, mert szinte semmi eredménye az eddigi munkájuknak.

A Renault gyári Formula-1-es alakulata az idei évbe azzal a céllal vágott bele, hogy a tavalyi negyedik helyezés után most már az élcsapatokat veszi célba, ehhez képest azonban csúnya lemaradásban van: sem a nyers tempó, sem a megbízhatóság nem az erőssége a csapatnak, így a pilótapáros az első 12 futamból csak 6 alkalommal ért pontszerző helyre. Nico Hülkenberg Magyarországon a 11. helyről rajtolva számított néhány pontra, ám az R.S. 19-es erre egyszerűen képtelen volt.

hulk-portre-20191



"Az autót ma is nagyon nehéz volt vezetni. Az első és a hátsó kerekekkel is küzdöttem, és egyszerűen nem volt meg a tempóm. Ilyen körülmények között nem sokat várhatok" - nyilatkozta a Magyar Nagydíj után a német, aki utoljára 5 futammal ezelőtt ért el top 10-es helyezést. "Nehéz helyzet, egyértelműen elmaradunk a céljainktól. Itt az ideje feltenni néhány súlyosabb kérdést magunknak. Belső vizsgálatot kell kezdeményeznünk. Sajnos sokkal több a negatívum, mint a pozitívum. Ez nem valami jó."

Hülkenberg szerint fontos felülvizsgálniuk az utóbbi másfél év munkáját, mert annak nem sok gyümölcsét élvezhetik. A csapat 39 ponttal jelenleg a konstruktőri hatodik helyen áll. A tavalyi nyári szünetre 82 ponttal mentek el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: