DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marco Rossi imádja a száguldást, de a biztonságos közlekedés híve

A Hungaroring paddockjának forgatagában feltűnt a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi is, aki a formula.hu-nak elárulta: nagy rajongója a Forma-1-nek és a Ferrarinak, a közúton azonban kizárólag a biztonságos vezetés híve.

Nagyon boldog vagyok, hogy meghívást kaptam a Hungaroringtől a Magyar Nagydíjra, szerintem viszonozni fogjuk ezt a szlovákok elleni meccsünkre szóló meghívással és abban is reménykedünk, hogy sikeresek leszünk a mérkőzésen” – mondta Rossi, aki hozzátette: „Ami itt van, az egész egyszerűen hihetetlen. Ez egy másik világ, amit csodálatos ilyen közelről szemlélni!”

ROSSI_HUNGARORING01



Arra a felvetésre, hogy olaszként a Ferrarinak szurkol-e, Rossi határozott igennel felelt, majd kifejtette: „Olaszországban mindenki nekik szurkol. Imádom az Ágaskodó Paripát, de sajnos az utóbbi időben nem vagyunk túlságosan sikeresek. Ennek ellenére mindig nagy élmény nézni őket!”

Rossi szerint van hasonlóság a tifosi néven emlegetett mániákus olasz Ferrari-szurkolók és a magyar focidrukkerek között. A szakvezető úgy véli, hogy a magyar fanatikusok lelkesedése éppen olyan „tüzes és forró”, mint a taljánoké, mert – mint kifejtette – „vágynak a sikerekre, ki vannak éhezve a jó játékra és nagyon bízom abban, hogy a jövőben megelégedésükre leszünk majd”. 

Az olasz szakembert a 2018-as Magyar Nagydíjon az első magyar F1-es pilóta, Baumgartner Zsolt meg is autóztatta a kétüléses rakétával. Rossi elmondása szerint az élmény „hihetetlen” volt, s bár élvezi a sebességet, a szakvezető a biztonságos, körültekintő közlekedés elkötelezett híve. „A közúton mindig nyugodt vagyok. Ez nagyon fontos, hiszen nem is vagyok már fiatal. A sebességkorlátozásokat és egyéb rendelkezéseket mindig betartom. Manapság a közúton már nincs értelme és nem is nagyon lehet száguldozni, akárhány lóerős is az autó” – fogalmazott a szakember.

 ROSSI_HUNGARORING02

A Magyar Nagydíjon jelentették be, hogy Magyarország az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) révén csatlakozik az ENSZ tavaly létrehozott Közlekedésbiztonsági Alapjához a Hungaroring Sport Zrt.-vel közösen, #SAVELIVESHUNGARY elnevezéssel közlekedésbiztonsági szemléletváltásra ösztönző kampánysorozat is indult. A formula.hu kérdésére, hogy van-e üzenete ehhez kapcsolódóan a magyar szurkolók felé, Rossi kijelentette: „Mindig, mindenki legyen kellően figyelmes és óvatos az utakon. Tartsuk tiszteletben a sebességhatárokat, a különféle közlekedési előírásokat. Ha ezt tesszük, biztonságosan eljuthatunk a versenypályákra, például a Hungaroringre, ahol élvezettel figyelhetjük az igazi száguldást!”

Miután a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján magyar újságírók egy kisebb csoportjának Max Verstappen elárulta, hogy PSV-szurkolóként Dzsudzsák Balázs volt az egyik kedvenc játékosa, látogatása alkalmával Rossi elhozta a magyar játékos személyes ajándékát, egy dedikált mezt: „Super Max, sok szerencsét! Remélem, hogy bajnok leszel!” – írta a Red Bull-Honda pilótájának átadott 7-es számú trikóra Dzsudzsák Balázs.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: