DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Red Bull 1-2 az esős második edzésen

Pierre Gasly az első, Max Verstappen pedig a második helyen zárta a Magyar Nagydíj második szabadedzését, ahol gyakorlatilag nem zajlott érdemi munka a szemerkélő eső miatt.

Délután 15 órakor vette kezdetét a Formula-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzése és alig néhány percet kellett várni az első eseményre: Alex Albon szokatlan hibát elkövetve ráment a fűre az utolsó kanyar külső ívén, ez kirántotta alóla a Toro Rosso hátulját és a falnak csapódott, úgyhogy azonnal jött a piros zászló. A kisebb szünet után érdemben is megkezdődhetett a gyakorlás, ahol a versenyzők eleinte a vizes kerékvetőkre panaszkodtak a kisebb eső miatt - az első percekben a Mercedesek álltak az élen, aztán a bombaformában lévő Max Verstappen, majd a lágyabb gumin köröző Pierre Gasly vette át a vezetést.

Az esőzés azonban nem állt el, inkább rákapcsolt, úgyhogy itt ismét következett egy szünet, amelyet követően Kimi Raikkönen már intermediate abroncsokon tért vissza és a többiek is követték a példáját - nem nagyon lehetett azonban érdemi munkát végezni az átmeneti körülmények között, sem száraznak, sem igazán vizesnek nem lehetett tekinteni a pályát. Mindenki visszatért a bokszba, a versenyzők közül néhányan feszülten, sisakban várták, hogy dolgozhassanak, néhányan viszont kedélyes beszélgetéssel ütötték el az időt és inkább utóbbi kategória jelentette a többséget...

Lando Norris volt az, aki a többieknél is negatívabban szemlélhette az eseményeket, a McLarennél ugyanis hidraulika-hibát fedeztek fel az autó és emiatt egyébként sem tudott volna körözni. Ennél nagyobb hírről azonban nem tudunk beszámolni: érdemi munka nem zajlott az utolsó fél órában sem, többen is kimerészkedtek ugyan a pályára átmeneti gumikon, de igazi gyorskört senki nem futott, úgyhogy hivatalosan kettős Red Bull-sikerrel ért véget a gyakorlás a két Mercedes előtt.

Egy pozitívumot mégis ki tudunk emelni: mivel szinte semmi értékelhető adatot nem gyűjthettek a csapatok, több lehet számukra az ismeretlen dolog szombaton és vasárnap...

A második szabadedzés végeredménye:



fp2_3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: