DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kvjat életre szóló élménnyel gazdagodott

Az újdonsült apuka még mindig hihetetlenül boldog a Német Nagydíjon történtek miatt, igaz saját bevallása szerint már visszatért a Földre, hiszen Magyarországon egy újabb versenyhétvége vár rá.

Danyiil Kvjat múlt hétvégi, Formula-1-es Német Nagydíjon elért harmadik helyezésének köszönhetően egy meglehetősen hosszú széria szakadt meg a Toro Rosso történetében: a 2008-as Olasz Nagydíj óta ez volt az első alkalom, hogy a csapat dobogóra állhatott. Már önmagában ez óriási örömre ad okot egy olyan pilóta esetében, akit 2017-ben szélnek eresztett az F1 világa, ám Kvjat ettől is kiváltságosabbnak érezheti magát: diadallal záruló versenye előtt újdonsült édesapává is vált. Nem is volt kérdés, hogy a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján ő lesz az egyik meghívott pilóta.

 kvjat-csapat-hockenheim-2019



"Igen" - reagált az orosz arra a kérdésre, hogy leszállt-e már a földre. "A legutóbbi hétvége nagyon különleges volt. Sok dolog történt velem: szombat este megszületett a lányom, így apa lettem, ami nagyszerű érzés, másnap pedig egy verseny várt rám, ami kiválóan sikerült. Boldog napok vannak mögöttem" - számolt be élményeiről Kvjat, aki külön kiemelte, mennyire jólesett neki, hogy az egész csapatnak örömet okozott. "Mindenki nagyon boldog volt, hiszen ez egy fantasztikus eredmény. Örömmel töltött el, hogy minden egyes csapattagot így láttam. Kifejezetten élveztem a verseny után eltelt órákat. Felejthetetlen volt."

Nagy visszatérés ez a 25 éves pilóta számára, akit előbb 2016-ban lefokozott a Red Bull, majd 2017-ben szezon közben megvált tőle Toro Rosso. Kvjat előtt ott állt a feladat, hogy összeszedje magát, ami jól láthatóan sikerült számára. "Pilótaként fontos volt felismernem azokat a területeket, amelyeken fejlődnöm kellett. Először azt hittem, hogy számomra ennyi volt, szóval nem volt könnyű elveszíteni azt az ülést. Végül azonban visszahívtak, én pedig felkészültebben, fejben erősebben tértem vissza. Boldog vagyok, hogy a kemény munka kifizetődik, és elégedett vagyok a körülöttem lévő csapattal. Sokkal jobb pilótának tartom magam" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: