DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kubica nem teljesen elégedett a pontjával

A lengyel F1-es pilóta persze örül a megszerzett egy egységnek, de annak kevésbé, hogy nem erőből érte ezt el. Elmondta, a németországi káosz után mire számít Magyarországon.

Nincs kitörő öröm az idei Formula-1-es mezőny sereghajtójánál. A Williams istállója a múlt hétvégi, kaotikus Német Nagydíjon számos szerencsés véletlennek, és Robert Kubica stabilitásának köszönhetően megszerezte idei első és egyetlen világbajnoki pontját, ami alapvetően boldogságra adna okot, de a lengyel szem előtt tartja azt a tényt, hogy mindez erőből nem jött volna össze.

kubicaszurkolok-20192



"Vegyesek az érzéseim. Jó dolog egy pontot szerezni, de nem úgy jött, ahogy arra számítottunk. Persze őrült futam volt, sokan hibáztak. Bár a tempónk megkérdőjelezhető, de mi legalább a pályán tudtunk maradni, aztán az Alfák büntetésével a tizedikek lettünk. Ettől függetlenül tovább kell nyomnunk. Nem vagyunk valami jó passzban, de a srácok így is keményen dolgoznak, szóval köszönet nekik. Hockenheim nekik is kijárt."

Kubica realista szemlélettel tekint előre a Magyar Nagydíjra, ahol várhatóan ugyanúgy a mezőny végén fognak tanyázni, mint az év eddigi részében. Ráadásul még a pálya karakterisztikái sem játszanak a kezükre. "A Mercedesnek köszönhetően az erőforrás az autó legerősebb pontja. Ez a pálya nagyon komplex, vannak részei, amelyek sok mechanikai és aerodinamikai tapadást igényelnek, szóval azt mondanám, hogy ez nem az a helyszín, ahol közelebb fogunk kerülni az ellenfeleinkhez."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: