DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Nem én beszéltem öt győzelemről

Christian Horner szerint a Red Bull-Honda jó lehet a Hungaroringen, de ez a pálya a korábbi évekkel ellentétben most a Mercedesnek kedvezhet.

A szűk, lassú, kanyargós Hungaroring általában a Ferrarinak és a Red Bullnak szokott kedvezni a Mercedesszel szemben az elmúlt évek során, most viszont fordulhat a kocka: hosszú évek óta először a Mercedes viselkedik jól a lassú részeken és a Ferrari kénytelen a motorerőre építeni, így a magyar pálya is Lewis Hamiltonéknak kedvezhet.

rb_2



Az utóbbi hétvégéken ráadásul a Red Bull-Honda is abszolút felvette a kesztyűt a riválisokkal, úgyhogy egyesek szerint akár esélyesek is lehetnek Max Verstappenék Magyarországon. Christian Horner csapatfőnök a Ferrarit meg sem említette előretekintésében, a Mercedestől viszont most tart. "A magyar pályára szeretünk menni, de a Mercedes tempója a lassú kanyarokban meglehetősen erős, szerintem ők kemény ellenfelek lesznek" - idézi Horner szavait az Autosport.

"Hogy lesz-e öt győzelmünk idén? Én sosem beszéltem ilyenről, ez Helmut (Marko) optimizmusa, én futamról futamra haladok. Kettőt már nyertünk, ami fantasztikus, hiszen ez egy átmeneti év a Hondával, akik szemszögéből egy fenomális fordulat ez mondjuk a két évvel ezelőtti állapothoz képest. A motor fejlődik, az autónk fejlődik és még van is tartalékunk a szezon második felére. Ráadásul a szabályok nem változnak 2020-ra, úgyhogy bármit is tanulunk idén, azt felhasználhatjuk jövőre is" - válaszolta arra a felvetésre, hogy a dr. Helmut Marko által belebegtetett öt győzelemhez kellene még három és az egyik erre esélyes pálya éppen a Hungaroring lehet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: