DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen különösen kedveli Magyarországot

A Magyar Nagydíj helyszínére és a fővárosba is szívesen utazik a Red Bull F1-es pilótája, Max Verstappen, aki Budapestben kiváltképpen az éjszakai életet kedvelte meg.

Idei második Formula-1-es győzelmének köszönhetően feltöltődve érkezik hazánkba a Red Bull holland versenyzője, a 21 éves Max Verstappen, aki a nyári szünet előtti utolsó versenyhelyszínt az egyik kedvencének nevezte meg. Azt is elárulta, miért kedveli annyira a Hungaroringet.

verstappen-portre-20171



"Ez az egyik szeretett pályám, szóval már várom, hogy ott versenyezzek. Nagyon technikás a vonalvezetés, ezért fontos, hogy jól pozícionáljuk magunkat a kanyarokban. Eléggé szűk is, szóval kicsit olyan érzés, mintha egy nagy autóval mennék egy kis pályán, de emiatt nem veszít az élvezeti értékéből" - taglalta a holland a verstappen.nl oldalának.

"A kedvenc kanyarom a 11-es, a gyors jobbos kanyar, amit jó érzés tökéletesen eltalálni. A célegyenes hossza miatt fontos még az utolsó kanyarból történő kigyorsítás is, ha jó végsebességet akarunk elérni. Budapest gyönyörű város, éjszakánként ott mindig van mit csinálni. Az egész csapat várni szokta ezt a helyszínt, ami az egyik legmelegebb a versenynaptárban, és általában kedvez is nekünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: