DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Változás: Végre elvisz a pályáig a hungaroringi ingyenes busz

A Magyar Nagydíjra rendszeresen járó rajongók számára mérföldkövet jelenthet a Budapest és a Hungaroring között közlekedő buszjárat vonalában történt változás. De a mogyoródi Templom tér mellett az eddigi indulási helyszínt is elfelejthetjük.

Évek óta rengeteg nézőnek segítenek a Magyar Nagydíjra való kijutásban és a Hungaroringről Budapestre való visszatérésben a fővárosból induló ingyenes buszjáratok. A szervezők az idei évtől a buszok indulási és az érkezési helyén is változtattak, amit fontos észben tartaniuk azoknak, akik ezt a szolgáltatást szeretnék igénybe venni. A Hungaroring tájékoztatása szerint a busz továbbra is azokat fuvarozza ingyenesen, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek a Magyar Nagydíjra.

2019_hungaroring_f1_map-990x1024



Az ingyenes járat az egymást követő harmadik évben a harmadik különböző indulási helyet kapta. Az éveken át kiindulópontként szolgáló Árpád híd helyét tavaly a Puskás Ferenc Stadionnál található buszpályaudvar vette át, idén azonban két metrómegállóval keletebbre, az Örs Vezér terére tűzték ki a gyülekezési helyszínt. A járatokat tehát péntektől vasárnapig itt, a 2-es metró végállomásánál, a Volánbusz megállójánál kell keresni.

A végcélt illetően azonban még nagyobb a változás: a rajongók már megszokhatták, hogy a mogyoródi Templom térnél kiszállva egy jó 20 perces kaptató vár rájuk, hogy felgyalogoljanak a Hungaroring főbejáratáig, majd pedig további séta, mire ki-ki eljut a saját kapujáig, lelátójáig. Ennek idén vége, a pálya tájékoztatása szerint a buszok mostantól közvetlenül a pálya 3-as kapujáig fuvarozzák az utasokat, amely a Hungaroring főbejárattal ellentétes oldalán található (lásd a térképet). A buszok visszafelé is ugyaninnen indulnak.

Emellett egy másik ingyenes buszvonal is igénybe vehető lesz, amely a kerepesi HÉV-állomástól szintén a 3-as kapuig közlekedik. Maga a 8-as HÉV nem ingyenes, viszont ezúttal is jó alternatívát nyújt, szintén az Örs Vezér teréről való indulással a Hungaroring megközelítésére.

Az ingyenes buszok péntektől vasárnapig járnak az alábbi táblázatban látható menetrend szerint. Akik a csütörtökön 17 és 19 óra között zajló bokszutcalátogatásra is szeretnének kimenni, azoknak más megoldás után kell nézniük (itt jöhet képbe ismét a HÉV, vagy az Újpest-Városkapu autóbusz-állomásról Mogyoródra tartó menetrendszerinti busz).

További információk elérhetők a pálya weboldalán.

Budapest, Örs vezér tere - Hungaroring 3-as kapu - 
Dátum Időszak Járatsűrűség
2019. augusztus 2. péntek 07:25 - 13:33 30 perc
2019. augusztus 3. szombat 07:03 - 13:33
2019. augusztus 4. vasárnap 07:03 - 13:33

 

Hungaroring 3-as kapu - Budapest, Örs vezér tere
Dátum Időszak Járatsűrűség
2019. augusztus 2. péntek 14:10 - 20:10 30 perc
2019. augusztus 3. szombat 14:10 - 20:10
2019. augusztus 4. vasárnap 16:40 - 20:10*

*helyszíni forgalomirányítás utasításai alapján, várható utolsó indulás

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: