Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 28. szerda

Busz

Videó: Majdnem elütött egy BKV-busz egy kislányt a zebrán

Egy Cyclano de Ferdezsák nevű felhasználó töltötte fel a YouTube-ra a videót, melyen jól látszik, hogy a buszsofőr éppencsak meg tudott állni, hogy ne üsse el a zebrán szabályosan átkelő kislányt.

részletek

Ilyen őrült buszsofőrt ritkán látni

Miközben az egyenesen haladó sáv forgalma egy jobbra kanyarodó jármű miatt lelassult, a busz óriási tempóban, a balra kanyarodó sávban száguldott át egyenesen a kereszteződésen…

részletek

Változás: Végre elvisz a pályáig a hungaroringi ingyenes busz

A Magyar Nagydíjra rendszeresen járó rajongók számára mérföldkövet jelenthet a Budapest és a Hungaroring között közlekedő buszjárat vonalában történt változás. De a mogyoródi Templom tér mellett az eddigi indulási helyszínt is elfelejthetjük.

részletek

Nekiment a busz, széttört a hockenheimi rajtlámpa

Bár versenyautók még nem is gördültek a pályára, mégis bizarr baleset történt csütörtökön a hockenheimi célegyenesben: egy autóbusz sofőrje úgy gondolta, még pont elfér a rajtlámpák alatt. Tévedett.

részletek

Európában is elterjedhetnek a hidrogéncellás buszok és teherautók

Az elmúlt hónapokban gyakori téma volt a sajtóban az Európában a flottaszintű kibocsátásukat 95 g/km alá szorítani nem tudó autógyártókra 2021-től váró akár Euro milliárdos büntetések kérdése (amelyet a vezető autógyártók közül várhatóan egyedül a Toyota kerülhet majd el), kevés szó esett azonban arról, hogy az Európai Parlament azt is megszavazta, hogy a 2019-es szinthez képest 2030-ra 30%-al kell csökkenteni az új nehézgépjárművek széndioxid-kibocsátását is. Ez pedig, a személyautókhoz hasonlóan nem képzelhető el másként, mint az alternatív meghajtások, elsősorban az abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtás térnyerésével. A technológia élharcosa a Toyota, amely, amellett, hogy elsőként kínált a világon hidrogén üzemanyagcellás személyautót (Mirai), mára ezzel a hajtással működő targoncát, kisteherautót, buszt (Sora) és teherautót (Portal) is kifejlesztett, sőt, mintegy 5700 az abszolút zöld hajtással kapcsolatos szabadalmat ingyenesen osztott meg versenytársaival annak érdekében, hogy a kínálati oldal bővülésével a töltőhálózat kialakításának felgyorsítását is ösztönözze.

részletek

„Ezt az ökröt!” – kiáltotta a pesti buszsofőr

Méghozzá teljesen jogosan: a balról érkező Porsche érthetetlen módon próbált bekanyarodni a jobboldali sávban közlekedő busz előtt – természetesen ütközés lett a manőver vége.

részletek

Azt a mindenit, mit mentett ez a buszsofőr!

A csúszós skóciai úton elakadó autós hálát adhat az égieknek, hogy olyan remek képességű buszsofőrrel találta szembe magát, aki éppen csak ki tudta kerülni őt.

részletek

Buszmegállóban előzött az őrült kamionos

Elképzelni sem tudjuk, mi járhatott a fejében a sofőrnek, amikor a megállóból épp indulni készülő busz mellett, a forgalommal szemben felhajtott a járdára, több ember életét is veszélyeztetve…

részletek

Őrült előzést hajtott végre egy buszsofőr a villamosok között

Még a késés sem lehet mentsége annak a bukaresti buszsofőrnek, aki a villamossávban két szerelvény között manőverezett úgy, hogy az egyik elejét valósággal súrolta.

részletek

Nem is gondolnád, mi hajtja majd a jövő buszait

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota bemutatta a jövő autóbuszát, az abszolút zöld, melléktermékként csupán tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás SORA-t.

részletek

Valószínűleg ő a világ legrosszabb buszsofőre

Persze lehetett szimpla figyelmetlenség, vagy egyéb ok is a háttérben, de a jelenet mindenesetre elég ijesztő - sosem jó, ha egy emberekkel teli busz felé száguld egy vonat a vasúti átjárónál...

részletek

Talmácsi egy Volvo busszal utaztatta az érdeklődőket

Az Orbico Hungary Kft., a Shell kenőanyagok kizárólagos hazai forgalmazója Magyarország egyetlen buszos szakkiállításán, a zsámbéki Drivingcamp Hungary tanpályán megrendezett V. Jubileumi BusExpo rendezvényen örömmel prezentálja a Shell világszerte rendkívül elismert és egyedülállóan fejlett technológiákkal felvértezett, elsősorban haszongépjárművekhez illetve professzionális felhasználásra kifejlesztett Shell Rimula terméksorozatát. A rendezvényen a Shell kenőanyagok nagykövete, Talmácsi Gábor is aktívan részt vesz.

részletek
Olvastad már?