DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn: A kritizálók most megkapták

A Formula-1 a világ legjobb motorsportbajnoksága, jelentette ki Ross Brawn: nem csupán a Német Nagydíjat, de az eddigi versenyek legalább felét kiemelkedően izgalmasnak tartja.

Nagydíjról nagydíjra egyre jobb versenyeket produkál a Formula-1 az utóbbi hetekben: az osztrák, majd a brit futamot is joggal emlegethették a laposan kezdődő szezon eddigi legjobbjaként, az esős Német Nagydíj azonban mindkettőt felülmúlta fordulataival. A jogtulajdonos Liberty Media, valamint a Formula-1 sportigazgatója, Ross Brawn érthetően büszkék termékükre.

„A Német Nagydíj hihetetlenül izgalmas volt, az elsőtől az utolsó körig” – írta Brawn rovatában a formula1.com-on. „Minden megvolt benne, előzés, hibák, nem épp makulátlan stratégiák, roppant bátorság, balesetek és egy olyan dobogó – sőt top 10 –, melyet az időmérő után senki sem jósolt volna meg. Pontokat nyolc különböző csapat versenyzői szereztek, egy olyan napon, amikor a nagyfiúk teljesen vagy részben szétestek, csak a Toro Rosso és Haas szerzett mindkét autóval egységeket.”



„Hozzá kell tenni, hogy az időszakos eső igazán sokat tett a látványért, de azt sem szabad tagadni, hogy különböző okok miatt az utolsó három futam mindegyike rendkívül szórakoztató volt. Ez a lehető legjobb válasz arra a szerencsétlen kritikára, amelyet a sport a Francia Nagydíj után kapott, és melyek néha meglepően maró hangvételűek voltak” – üzent Brawn azoknak, akik a Formula-1 jelenlegi nagy szériája előtt unalmasnak – vagy annál is rosszabbnak – bélyegezték a sportot.

„Nem mondom, hogy minden tökéletes volt, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Danyiil Kvjat harmadik helye csupán a harmadik alkalom volt 2017 óta, hogy a három topcsapaton kívül valaki dobogón végzett” – tette hozzá a rend kedvéért a Formula-1 sportszakmai ügyeiért felelő szakember. „De úgy gondolom, kimondható, hogy az idei versenyek több mint fele minden volt, csak unalmas nem, a Mercedes dominanciája ellenére, amely csapat egyszerűen jobb munkát végzett, mint bármely riválisa. Nem lehet minden verseny ezen a szinten, de van elég belőlük, hogy ez legyen a világ legjobb motorsportbajnoksága.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: