DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mercedes: Már nem lesz akkora gond a hőség

A világbajnok F1-es istálló azonnal megoldást keresett a hűtési problémáira Ausztria után, a hétvégi Német Nagydíjra pedig el is hozta az új csomagot - ezzel csökkentette a gondjait.

Tikkasztó melegre lehet számítani a Német Nagydíjon, ilyen körülmények között pedig már évek óta nem az igazi a Mercedes autója, ahogy arra idén, az Osztrák Nagydíjon is láthattunk példát - akkor Toto Wolff elmondta, hogy a hűtési gondjaikra azonnali megoldást kell találniuk és úgy tűnik, hogy ezt már erre a hétvégére sikerült is megtenniük.

A vb-éllovas csapat komolyabb aerodinamikai módosításokkal érkezett, amelyek elsődleges célja az volt, hogy az autó jobban bírja a hőséget és Valtteri Bottas szerint ezeknek köszönhetően "nyertek néhány Celsius-fokot" az ausztriai teljesítményükhöz képest. "Ez nyilván egy másik pálya, de ugyanúgy nagyon meleg az idő és tudjuk, hogy az autónk talán nem a leghatékonyabb ilyenkor. Ezért vannak újításaink a hűtés javítása miatt, de az új aerodinamikai csomag az autó teljesítményén is javítani fog" - idézi Bottas szavait az Autosport.

hottas



"Ausztria után erős reakció érkezett a csapattól, mert ez, a hűtés egyértelműen gyengeségünk volt. Most fejlesztettünk a hűtőrendszeren, így hatékonyabbnak kell lennie és néhány Celsius-fokkal többet bír. Egyébként nem hiszem, hogy bárki is arra számított, hogy 40 Celsius-fokban kell versenyezni" - magyarázta.

A finn egyébként is nagyon elégedett csapata munkájával. "Tetszik ez a hozzáállás: semmi sem elég, mindig többet akarunk. Ha van egy előnyünk, akkor nagyobb előnyt akarunk, így vagyunk beállítva mindannyian ebben a csapatban. Ez a győztes mentalitás. Persze minden csapat keményen dolgozik a fejlesztéseken, szóval remélem, hogy nálunk minden úgy működik majd, ahogy kell."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: