DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vietnámban kipróbálják, milyen pályán lehet jót versenyezni

A Hanoiban épülő versenypálya lesz az első igazi XXI. századi F1-es helyszín, amelyet nem titkolt céllal azért építettek meg, hogy a lehető legizgalmasabb futamoknak adjon otthont.

Lázas munkák zajlanak a vietnámi Hanoi városában, amely jövő áprilisban megrendezi az ország történetének első Formula-1-es futamát. Ez az első olyan helyszín, amely a Liberty Media felügyelete alatt készült, és ez amerikaiak nem is aprózták el a dolgot: amellett, hogy a világ legjobb pályáitól merítettek ihletet, a lehető legizgalmasabb vonalvezetés érdekében számos szimulációt is lefuttattak. Az F1 motorsportért felelős igazgatója elárulta, az új szemlélettel megrajzolt kör jó mérce lesz a soron következő tervek előtt.

 f1-vietnam-palyarajz



"A vietnámi lesz az első, amelyet az alapjaitól vérbeli versenypályának terveztek. Semmi sem tökéletes, valószínűleg mi is vétünk egy-két hibát, de egészen közel lesz ahhoz, amit elképzeltünk, a tanulságokat pedig beépítjük a következő helyszínbe. Azt nem akarjuk, hogy minden pálya ugyanolyan legyen, hiszen borzasztóan unalmas lenne, ha ezek a vérbeli versenyhelyszínek egy kaptafára készülnének. Azt akarjuk, hogy az országoknak saját identitásuk legyen" - idézte az Autosport Ross Brawnt.

A szakember reakcióját megelőzte egy F1 felé irányzott kritika: A Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas egyetértett abban, hogy több pályát színtisztán politikai és/vagy gazdasági érdekek tartanak a versenynaptárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: